Lars Randby

159

Gudløse sekulære en minoritet

Publisert: 5. jan 2012

Er det på tide å skille mellom religøse sekulære og gudløse sekulærer. Førstnevnte er en stor majoritet i dette landet sistnevnte en minoritet. Like fullt kan det virke som om mange mener at de gudløse sekulære er i majoritet og stort sett sitter med makten i dette landet.

Virkelighetens Norge er styrt av religiøse sekulære mennesker. De favner om både sin tro og religion samtidig som de tydeligvis ser nytte av at stat og religion ikke blir alt for sammenfiltret og at det helst bør være staten og ikke religionens menn som styrer.

Påstanden om at de sekulære avkrisner Norge høres underlig ut med tanke på at langt de fleste kristne er sekulære. Som sagt er den lille gruppen gudløse sekulære talbar i noen porsent knapt nok opp mot et to siffret tall.

Ønske man å kritisere de sekulære er det redeligst om man da retter kritikken mot den rette gruppen. Er det lover og regler man er uenige med så må man være klar over at disse er vedtatt av et flertall i dette landet og det flertallet er kristne og medlemmer av DNK. At de har sammefallende interesser eller meninger med noen få av oss gudløse sekulære holder ikke som påskudd til å skyte på minoriteten og mene at denne har et slags skjult mandat til å drive gjennom norske lover og regler.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

***

Publisert rundt 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

Virkelighetens Norge er styrt av religiøse sekulære mennesker

En interessant påpekning Lars. - Slik har det kanskje blitt siden det meste av innholdet i "Menneskerettighetene", nettopp har tatt for seg det etiske / praktiske innholdet i religionene?

med vennlig hilsen mette

Kommentar #2

Kjetil Stenvik

2 innlegg  48 kommentarer

Eller majoritet?...

Publisert rundt 9 år siden

Da jeg ikke kan finne igjen kilden til det jeg nå skal si, forstår jeg om det ikke blir tatt for god fisk. Kilden var ihvertfall i et av kompendiene eller bøkene som ble brukt på emnet "KRIS1002" ved UiO høsten 2005, dersom noen skulle ha interesse av å lete det opp.

Der ble det presentert en undersøkelse som sto i sterk kontrast til det faktum at omtrent 80% av Norges befolkning er medlem av statskirken.

I følge den statistikken er det omtrent 50% av Norges befolkning som tror på en eller annen form for guddom. Mellom 30 og 40% som kaller seg kristne. Mindre enn 15% av Norges befolkning tror på jesu oppstandelse og jomfrufødsel.

Den 30-40% som hverken tror på jomfrufødsel eller jesu oppstandelse er vel strengt tatt ikke veldig religiøs, men kanskje heller kulturkristen.

Da sitter vi igjen med 15% reelle kristne og minst 50% som ikke tror på noen Guddom. Da er vel de "gudløse" som du kaller dem faktisk i flertall, er de ikke?

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere