Verdidebatt

Syndefallet...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei,

Jeg sliter med å forstå sentrale deler av teologien i kristendommen. Et sentralt tema er ”syndefallet”.

Når vi leser i bibelen ser vi at Gud skapte alle ting. Da han var ferdig bevitnet han og sa at det var godt. Gud var altså fornøyd med det han hadde utrettet. Skapningen var god og Gud var fornøyd.

Senere ser vi at skapningen begynner å bli korrupt. Slangen som er et dyr Gud hadde skapt med ben, frister Eva til å gjøre mot det Gud hadde bestemt. Guds eget skaperverk går altså mot sin skaper. Slange overtaler så Eva til å spise av det forbudte treet, og hun overtaler Adam. Scenen er satt, Gud må begynne å straffe menneskene. Han straffer da det han selv har skapt og som han er ansvarlig for. Dette syndefallet gjør at vi i dag, ifølge kristne, alle blir født med en syndig natur. Gud gjorde så godt han kunne, likevel ble skapningen korrupt.

Videre har jeg lært at de som tror på Jesus skal bli frelst. Gud har en stad klar til dem som han er byggmester og skaper til. Gud er jo også byggmester og skaper til den jord vi har i dag, og han bevitnet at det var godt. Er vi da sikre på at det nye stedet blir et paradis?

Er menneskets frie vilje en god forklaring på syndefallet? Vi ser jo også at slangen (her ikke et virvelløst dyr) allerede var i opposisjon til Gud. Har dyr også fri vilje? Satan var vel ikke på dette tidspunktet kastet ned på jorden ( i følge bibelen).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt