Verdidebatt

Eiendomsrett til Gud

Enkelte grupper later til å har ett slags eieforhold til Gud. De har skjønt det, akkurat de har den rette lesningen av den rette hellige boken. Alle andre tar feil og må hurtigst muligst mulig ovende seg til den rette lære eller brenne i helvete...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Tror du at akkurat din lille gruppe troende har skjønt det? Hva gjør det i såfall med ditt forhold til alle oss andre? Klarer du å la være å dømme? La være å forakte? Klarer du å la folk ha sin tro i fred, eller plager du både familie, venner og fiender med det "hellige budskap"?

For dere som er litt mer ydmyke i sin tro, og har moderert sin helveteslære til å bli noe slikt som å brenne opp som strå, eller bare dø, mens du selv og dine medtroende går videre til evig liv hva gjør det med deg? At dine medmennesker på jobb og skole skal svinne som røyk, kanskje også nær familie?

Min erfaring med en del troende som er hellig overbevist over at de og bare de har rett, er at kjettere som meg selv og ikke troende blir behandlet litt nedlatende. Det er de som har skjønt det.

Dette er ikke akkurat med på å skape fred i verden for å si det slik. Det er noe som heter at makt korruperer, men få snakker om faren som ligger i hellig overbevisning.

Om du aldri tviler, hvordan takler du da din tro?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt