Verdidebatt

Jeg har et personlig forhold til Jesus

Jeg ble en kristen i voksen alder. Jeg vokste ikke opp i et "kristent" hjem, hadde aldri lest i en bibel og visste knapt hva evangeliet handler om. Jesus og Gud? Hva var det, liksom?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har lest noen av innleggene i verdidebatt.no, og jeg påstår, med stor frimodighet - at jeg er GLAD for å ha vokst opp langt bortenfor sol og måne, uten påvirkning fra kristne miljøer. Ikke misforstå meg nå. Det jeg mener er at jeg ikke var forutinntatt eller påvirket gjennom oppvekst, miljø eller noe som helst i "kristen sammenheng" i forkant av min frelsesopplevelse.

Hvorfor er jeg glad for det? Fordi jeg møtte Jesus med blanke ark -og fargestifter tel. Jeg opplevde ikke englesus. Ingen blafrende gardiner. Jeg møtte Jesus gjennom et annet menneskets godhet og omsorg mens jeg var helt på felgen. Og da denne personen også fortalte meg om Guds kjærlighet, tok jeg budskapet på alvor. Det var ikke bare ordgyteri.

I dag, mange år senere, går jeg på bibelskole for å lære. Jeg er ikke interessert i å delta i diskusjoner om hvordan Guds ord skal tolkes. Jeg leser bibelen i lys fra Den Hellige Ånd. Ellers ville bibelen kun blitt et oppslagsverk for religiøse undersøkelser. For meg kan folk lese bibelen som de vil. Jeg vet hvem jeg tror på og jeg opplever dag for dag hvordan det påvirker i mitt liv.

For meg er troen på Jesus som vinden. Jeg ser den ikke, men kjenner hvordan den beveger meg. Og når jeg engang er reiseklar, skal vinden bære meg like til Guds himmel. Det er bare helt enormt å tenke på. Min tro er enkel og barnslig. Hva andre mener om det, bryr jeg meg lite om. Jeg tror ikke på bokstaver. Bokstaver skaper ingen tro. Jeg tror på en levende Gud som sendte sin sønn Jesus Kristus for å finne MEG. Takk Far, for denne enorme gaven du har gitt meg!!

Med vennlig hilsen Rune A. Winther

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt