Verdidebatt

Er du en sommerfuglpuppe-kristen eller en kamelon-kristen?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Er du en sann kristen som blomstrer i ditt kristenliv? Eller er du en kristen som skifter farge og meninger etter omgivelsene du ferdes i? Gjennom forvandlingen og din indre kraft til å leve kan du som en larve-/puppe-kristen bli en frodig og flott sommerfugl i Guds hage.

Alle vet vi hvordan en sommerfugl blir til. Det er en imponerende forvandling fra larve til sommerfugl. Den utvendige forvandlingen til en sommerfugl er dramatisk, med nye ben, vinger og følehorn. Innvendig i puppen/larven er endringen så godt som total. På puppestadiet skjer det en fullstendig omstrukturering og omlegging av larvens indre. Når gjenoppbygningen av de indre organene er fullført, legger den voksne sommerfuglen puppehuden bak seg og flyr ut i livet for aller første gang.

Tenk hvilket fantastisk bilde dette er på hva Gud kan gjøre med oss! Gud kan, ved Den Hellige Ånd, forvandle oss innenfra og ut, ved å komme inn i hjertet vårt. Dette betinger at vi lar oss fylle av Den Hellige Ånd; Gaven som ble gitt oss etter Kristi himmelfart. Ved å ta imot Den Hellige Ånd blir vi som en larve som skal totalforvandles innvendig, til et nytt liv hvor vi kan leve fullt og helt for Jesus Kristus!

Men vi mennesker har et problem: Vi har et tankemønster og et sinn som lar seg prege av den verden vi lever i. Djevelen forsøker å få oss på villspor. Det viktigste valget vi tar i livet er: Hva skal påvirke meg?

Tørsten etter Gud synker ved feil påvirkning. Tro og lydighet mot Gud synker også. Ved feil påvirkning føyer vi oss etter omgivelsene vi ferdes i, slik en Kamelon endrer farge etter omgivelsene. En Kamelon-kristen går i ett med verden, han er kristen blant medkristne, ikke-kristen blant ikke-kristne. Han er ingen sann kristen - men en falsk.

Romerne 12:1-2:

Ved Guds barmhjertighet formaner jeg dere, brødre: til å bære legemet fram som et levende og hellig offer som er til Guds behag. Det skal være deres åndelige gudstjeneste. Og la dere ikke lenger prege av den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til hans behag, det fullkomne.

Som kristne skal vi være sanne mennesker, fylt av Den Hellige Ånd. Vi skal la oss åpne for Guds kraft og påvirkning i våre liv. Men religiøsiteten kan fort bli vår ytre drakt, uten det sunne innhold. Den kan bli en ytre fasade, med falske former, som ser ut som frukt fra det indre, som egentlig ikke er der. Mange tror det er slik vi skal være, at vi skal fremstå som prektige og religiøse utvendig for våre omgivelser. Men dette er ikke av det gode, uten indre forandring som resultat.

Sann kristendom er en frukt og et resultat av den indre forvandlingen i våre liv, slik sommerfuglpuppen forvandles, ikke en ytre, falsk forandring slik Kamelonen har det.

En sommerfugllarve vet nødvendigvis ikke at den bli en vakker sommerfugl. Slik kan det også være med oss kristne. Vi oppdager kanskje ikke hva Gud har skapt oss til før vi forundret står midt oppe i Guds planlagte gjerninger for oss. Den Hellige Ånd kan gjøre ting med oss uten at vi merker det, bare vi lar Han slippe til. Å være fylt av Den Hellige Ånd betyr ikke at man nødvendigvis skal tale i tunger, synge i lovsangsteam eller preke. Som en sann sommerfugl-kristen er du fylt av Den Hellige Ånd! Den Hellige Ånd er gaven du har fått; helt ufortjent og helt gratis! Gud vil bruke deg slik Han har planlagt. Med tro, tillit og lydighet til Guds ord vil Den Hellige Ånd virke i deg!

I stress-situasjoner preges vi av vårt tankemønster. Ofte er tankemønsteret vårt slik: "Jeg er ikke verdt noe! Jeg er ingenting!" Fornuftsmessig vet vi at vi kan bety noe i denne verden, men våre tankemønstre har en tendens til å overstyre fornuften i stress-situasjoner. Derfor er det så viktig at fornyer sinnet vårt til slik Gud har skapt oss, at vi lar Hans rike komme, ved Den Hellige Ånd. Det fornyede og forvandlede sinn kan til slutt overstyre stygge tanker vi har om oss selv. Vi lar oss dermed forvandle.

Kristne er på jorden for å ødelegge djevelens gjerninger. Ved en indre forvandling vil Gudsriket bryte frem ved Guds gjerninger iblant oss!

Romerne 12:11:

Vær ivrige og bli ikke slappe, vær brennende i Ånden, tjen Herren!

Les også Romerne 12:9-21.

Så hvordan kan vi få forvandling i vårt indre? Vær brennende i Ånden! Vær lydig mot din egen tro. Romerne 1:5: "Ved ham har jeg fått nåde og apostelembete, for at jeg i alle folkeslag skal føre mennesker til lydighet og tro, til ære for hans navn." Ved tro gir vi oss over til Jesus. Vår tro søker forvandling i våre liv. Ikke ved religiøsitet, men ved Den Hellige Ånd. Den enkle lydigheten mot troen og Guds ord forløser Guds rike iblant oss - det blir en revolusjonerende virkelighet, for oss selv og medmennesker vi ferdes sammen med. En forvandling i våre liv overvinner både fortid og fremtid.

Som kristne er Jesus vår vei til sannheten, ordet, kjærligheten, troen og lydigheten. Å være kristen uten Jesus som Herre i sitt liv er ikke mulig. Det blir kun religiøsitet, uten det viktigste: frelsen. Vi skal bøye oss for Jesus i tilbedelse! Som ulydige og uavhengige kristne Kameloner, som endrer oss etter omgivelsene vi lever i, er vi vantro. Vårt avhengighetsforhold til Jesus Kristus er en forutsetning for vår frelse.

Som kristne plikter vi å kjempe for å reversere syndefallet, så godt det lar seg gjøre. Er dette mulig å klare 100% mens vi lever på jorden? Nei! Det er først når vi kommer hjem til Himmelen at vi fullkommengjøres. Da er Gud en selvfølge, ikke et trosforhold. Djevelen fører oss på villspor, men Gud får oss tilbake ved hjelp av troens lydighet.

Start dagene med å prise Gud. Opphøy Han som Herre i ditt liv. Be hver dag om at Han gir deg fornyet sinn, så du handler i lydighet til Ham. Lykke til i prosessen med å bli en vakker sommerfugl i Guds hage!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt