Oddvar Tveito

6

Dritthøst!!

Det er verre nå – å leve med tapene etter 22.juli.

Publisert: 27. nov 2011.

De første ukene var det svart fortvilelse  og varme klemmer. Vi opplevde over natten at fellesskap bli sterke. Lokale fellesskap hvor vi kunne få nærhet og varme. Et nasjonalt fellesskap som uttrykte samhold på tvers av det som skiller oss. 

Etterhvert er hverdagen kommet tilbake. Nå går vi mer hver for oss igjen.  Mer alene. Og vi tenker fortsatt på dem vi mistet.

Det nasjonale samholdet er det lite igjen av. Det er erstattet av den sedvanlige krangelen om hvem som bør skjerpe seg. Om hvem som har skyld i det som skjedde. Det måtte jo komme. Vi får være glade for den pausen vi fikk – for det samholdet vi fikk oppleve.

Jeg skal ikke klage. Det var ikke jeg som mistet dattera mi. Det var ikke mitt barn som mistet storesøstera si. Men jeg har sett det skje med noen jeg er glad i. 

På en måte skulle jeg ønske at hendelsen ikke ble til en debatt. Til det er den for uhyrlig. Og tapene for brutale. 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Vi er i en fase hvor det vil komme mer. "Første jul uten Petter"........ "En plass er tom i år".. Julen vil bli delt med oss alle for dens tunge sider nettopp i år hvor mange har lidd tap. Vi får tåle det. Sorgen har sine faser og i dette tilfellet er vi alle berørt på ett eller annet vis.

For egen del gruer jeg mer for de årlige juledebattene om "de kristne stjal lysfesten vår" og "solsnuen ikke en kristen høytid". I vårt liberale samfunn kan vi feire jul som vi vil. Det er gjerne en privatsak hva vi foretrekker. Ateistene må gjerne sitter der i sin alternative tilstand. Samtidig vil jeg ha retten til å velge min egen jul med Kristus, oppløftende liturgi, mat, vin og gaver. I tråd med tradisjonen og Skriften.

Mest leste

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere