Knut Haug

15

Visdommen ovenfra--

Jakobs Brev Kap;3.vers 17." Men den visdom som kommer ovenfra, er først og fremst ren, dernest er den fredsommelig, rimelig, ettergivende, full av barmhjertighet og gode frukter, den gjør ikke forskjell, den hykler ikke.

Publisert: 18. nov 2011

Her  ga Jesu bror oss noe å tenke over.-Den "himmelske" visdom som her beskrives er noe vi burde trakte etter.-Det som først slår meg er at den er så fri fra selviskhet.- Det som ligger for vår natur nærmest.

Her i dette enkle bibelvers ser vi (om dette praktiseres) en vei som kan fri oss fra den vi ser i vår verdens sammenheng.-Her er det så lett å se at kjærligheten er fraværende og egoismen råder.

Men det er umulig å gjøre noe med dette før en opplever hva det ligger i Guds evangelium.-Han som elsker oss betingelsesløst og som har bevist det ved å sende sin egen Sønn til oss for å frelse oss fra våre synder.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert over 8 år siden

Femte Mosebok Kap; 22 vers 13-21: 

Det kan hende at en mann gifter seg med en kvinne og går inn til henne, men siden får uvilje mot henne.14 Han kommer med beskyldninger og setter ut et dårlig rykte om henne og sier: «Jeg giftet meg med denne kvinnen, men da jeg kom nær henne, oppdaget jeg at hun ikke var jomfru.» 15 Da skal jentas far og mor ta tegnet på at hun var jomfru, og bringe det til de eldste i byporten. 16 Jentas far skal si til de eldste: «Jeg lot denne mannen få min datter til kone, men nå har han fått uvilje mot henne. 17 Og nå kommer han med beskyldninger mot henne og sier at han ikke fant noe tegn på at hun var jomfru. Men her er min datters jomfrutegn!» Så skal de bre kledet ut for de eldste i byen. 18 Da skal de eldste i denne byen gripe mannen. De skal straffe ham 19 og ilegge ham en bot på hundre sjekel sølv og gi dem til jentas far fordi mannen har satt ut et ondt rykte om en jomfru i Israel. Hun skal være hans kone, og han får ikke skille seg fra henne så lenge han lever.
    20 Men dersom beskyldningen er sann, hvis det ikke finnes tegn på at jenta var jomfru, 21 da skal de føre henne ut foran døren til farens hus, og mennene i byen skal steine henne i hjel. 

Er dette ren, fredsommelig, ettergivende, barmhjertig og fruktbar visdom?

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
17 dager siden / 1461 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
27 dager siden / 1285 visninger
Morna, Facebook!
av
Heidi Terese Vangen
rundt 1 måned siden / 1166 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
7 dager siden / 927 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
3 dager siden / 873 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
26 dager siden / 568 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere