Verdidebatt

To milliarder til de som måtte skrote automatene

Organisasjoner som før hadde spilleautomater, får fremdeles statlig pengeplaster på såret. – Avskaff ordningen, krever Kirkens Nødhjelp.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Siden regjeringen forbød spilleautomater i 2007, er over to milliarder kroner delt ut i kompensasjon til humanitære organisasjoner. Dette skriver Vårt Land i dag.

– Det er urimelig at organisasjonene som skaffet seg inntekter på en uetisk måte, skal få betalt for dette i form av statlig driftsstøtte, mener Atle Sommerfeldt, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Da Norsk Tipping fikk monopol på spilleautomater i 2007, bestemte regjeringen at organisasjoner som tidligere hadde finansiert driften med midler fra spilleautomater skulle kompenseres. Bare organisasjoner som hadde hatt automatinntekter i 2001, og oppstilte automater i 2002, kan søke.

Tall fra Lotteritilsynet viser at siden kompensasjonsordningen ble innført, er det i årene 2008 til 2011 blitt utbetalt over to milliarder kroner. Det provoserer Sommerfeldt.

– Det er snakk om kjempestore pengebeløp. Vi aksepterte dette som en overgangsordning, men nå har det gått for lang tid, mener han.

DISKUTER: Er det rimelig med en slik ordning? Hvor lenge bør de som hadde spillautomater, få slik kompensasjon?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt