Sølvi Sveen

32

God far -men kjøper sex av annen manns datter

Dersom man mener at sex fortsatt er vakkert etter å ha betalt noen for å ha sex med en, så synes man vel at vennskap fortsatt er vakkert etter å ha kjøpt seg noen venner.....

Publisert: 13. nov 2011

Jeg opplever med jevne mellomrom at det er en del mennesker som mener at kjøp og salg av sex er helt greit. Og som ser på sexkjøpsloven som overformynderi.

Men ofte så viser det seg at disse meningene kun gjelder når det handler om andre, og ikke rammer dem selv eller noen de er glade i.
Jeg har foreløpig kun hørt en mann si at han ikke ville hatt problemer med om hans datter valgte å selge sex, og at sex var noe vakkert man ikke skulle gjøre komplisert med en masse lover og regler.

Men hvor vakkert er det å måtte betale noen for å ha sex med en? Det å vite at den man har sex med sannsynligvis egentlig ikke tenner på deg, men bare spiller skuespill fordi du har betalt henne for det?

Og er det greit å kjøpe sex av en annen manns datter, men samtidig ikke takle at en kamerat hadde kjøpt sex av ens egen datter? Dersom salg av sex er frivillig og en privatsak, ja så må jo det gjelde alles døtre....eller?
Hvis ikke så rakner jo hele argumentet om frivillighet fullstendig, og man står der som en skikkelig dobbeltmoralist som synes at det er greit at andres døtre blir "misbrukt", bare ikke "min datter".

Og vil man kunne lære sin datter at sex er noe vakkert, og kunne stå for det med integritet dersom man selv kjøper seg sex?
Vil man kunne lære sin datter at vennskap er noe vakkert dersom man selv kjøper seg venner?


Nå har jeg kun nevnt døtre i dette innlegget. Jeg vet at det også finnes kvinner som kjøper sex. Men fordi det er langt flere menn som kjøper, og det oftest er jenter som selger, så har jeg for enkelthets skyld utelatt å dra med "alle tenkelige situasjoner" og kjønnsfordelinger. Men det betyr ikke at man gjerne må dra inn hva som helst i diskusjonen. Vil bare påpeke at jeg ikke har glemt eller oversett at variantene er mange innen hvem som kjøper og hvem som selger, både på kjønn, alder, osv.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sjelesørgeren Alf Gjøsund
av
Vebjørn Selbekk
23 dager siden / 5246 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
rundt 1 måned siden / 2979 visninger
Hva KRIK er og skal være
av
Bjørnulf Tveit Benestad
25 dager siden / 2374 visninger
Om Atle Sommerfeldts oppgjør med Alv Magnus
av
Andreas Nordli
rundt 1 måned siden / 2237 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
rundt 1 måned siden / 2147 visninger
Støre-saken: Blodtåke i NRK
av
Vårt Land
21 dager siden / 1801 visninger
KRIK ved et veiskille
av
Øivind Benestad
26 dager siden / 1778 visninger
KRIKs spagat
av
Vårt Land
23 dager siden / 1756 visninger
En løsning som inkluderer
av
Berit Hustad Nilsen
19 dager siden / 1683 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere