Tor Martinsen

44

Å sette seg opp mot Gud.

#Det åpnet sin munn til spott mot Gud - til å spotte hans navn og bolig og dem som bor i himmelen.# (Åpenbaringen 13,6)

Publisert: 13. nov 2011

Å sette seg opp mot Gud, å sette seg selv i Guds sted eller å forlange og bli sett på som Gud er i følge Bibelen blasfemi. #And he opened his mouth in blasphemy against God, to blaspheme his name, and his tabernacle, and them that dwell in heaven.# (Åp. 13,6)På norsk er grunnordet ”blasfêmias” blitt oversatt til ”spott”.

I Daniels bok kan vi lese følgende: #I den siste tid av deres herredømme, når overtrederne har fylt sine synders mål, skal det stå fram en konge med frekt ansikt og kyndig i onde råd. Hans makt skal bli stor, men ikke ved hans egen kraft. Han skal gjøre fryktelig stor skade og ha framgang med alt det han foretar seg. Mektige fyrster og de helliges folk skal han ødelegge. Fordi han er klok, skal hans svikefulle framferd lykkes for ham. Han skal opphøye seg i sitt hjerte. Mange skal han ødelegge i deres trygghet. Ja, mot fyrstenes fyrste skal han sette seg opp, men uten menneskehånd skal han bli knust.# (Daniel 8,23-25) #Han skal tale ord mot Den Høyeste og undertrykke Den Høyestes hellige, og tenke på å forandre tider og lov. Og de skal overgis i hans hånd for én tid og tider og en halv tid*.# (Daniel 7,25) 

Jeg må understreke at dette ikke er et angrep på den vanlige katolikk, men et forsøk på å sette lyset på hvordan pavemakten utøver sin makt, ved å vise til hva romerkirken sier om seg selv.

 


 

 1) Å sette seg opp mot Gud:

Jeg hevder at romerkirken sier at Gud er nødt til å forholde seg til hva presteskapet i dkk finner for godt. #... God himself is obliged to abide by the judgment of the priest, and either not to pardon or to pardon, according as they refuse or give absolution… #

 

 

2) Å sette seg selv i Guds sted:

Jeg hevder at romerkirken sier de har tatt Guds plass på jorden. #...But since We hold upon this earth the place of God Almighty… #

 

 

3) Å forlange og bli sett på som Gud:

Jeg hevder at romerkirken krever absolutt lydighet av sine undersåtter, og forventer at den vanlige katolikk overgir seg helt og holdent i pavemaktens hender, på samme måte som om det skulle vært til Gud. #...the Roman Pontiff… therefore, requires, together with a perfect accord in the one faith, complete submission and obedience of will to the Church and to the Roman Pontiff, as to God Himself… #

 

 

4) Å forandre Guds bud:

Jeg hevder at romerkirken påstår at de forandret det fjerde budet, (det budet som denne kirken selv kaller det tredje). #... We move from the "Sabbath" to the "first day after the Sabbath", from the seventh day to the first day: the dies Domini becomes the dies Christi!... # og#... felt that they had the authority to transfer the meaning of the Sabbath to the day of the Resurrection… # 

Det er ikke lite frekt og blasfemisk å hevde at Gud er nødt til å forholde seg til hva presteskapet i romerkirken sier. Det er ikke mindre blasfemisk å hevde at de har tatt Guds plass på jorden, og å kreve absolutt lydighet av sine undersåtter er også blasfemi mot Gud, fordi tvang ikke harmonerer med Guds egenskaper. Han ga oss fri vilje til å være Ham lydig, eller å være verden lydig. Ulydigheten mot Gud finner vi igjen i hva denne kirken har gjort med det fjerde budet, det budet som denne kirken skryter av å ha forandret.

#Hvor bakvendte dere er! - Skal pottemakeren aktes lik leiren slik at verket kan si om håndverkeren: Han har ikke laget meg - og det som er dannet, kan si om ham som laget det: Han skjønner det ikke?# (Jesaja 29,16)

Det jeg ikke forstår er at ærlig og oppriktig søkende mennesker ikke ser dette bedraget som romerkirken har satt i verk. Dette er bare fire av et utall påstander som kan dokumenteres med den romersk katolske kirke egne dokumenter.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Tor Martinsen. Gå til den siterte teksten.

Det jeg ikke forstår er at ærlig og oppriktig søkende mennesker ikke ser dette bedraget som romerkirken har satt i verk

Man ønsker ikke.., og vil ikke se. Man vil ikke tro det for om at og hvis at det er slik er vi virkelig ille ute.. .

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
7 dager siden / 2919 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
30 dager siden / 1897 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
4 dager siden / 1521 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
10 dager siden / 1051 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
5 dager siden / 920 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
15 dager siden / 624 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere