Verdidebatt

Det økumeniske systemet

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hele dette systemet har merkelig vinkling av forkynnelsen og som vi bør holde oss unna.

Kort fortalt så arbeider dette systemet, sakte og sikkert med å sette Guds ord til side. Alle åndelige stridsspørsmål blir begravd, og man opphøyer de punkt som alle har felles. Når man velger å sette Guds ord i andre rekke, så vil dette føre til en tomhet som må fylles. Det tomrommet fyller man med menneskebud, livlig tilbedelse i kirkene, og mange ulike former for aktiviteter, alt fra drama og dans til Alpha kurs og menneskelig psykologi. Denne bevegelsen setter rett og slett skapningen først framfor Skaperen. .Det er mange som tror at problemet bare vil bli større framover fordi det er «manglende teologisk tyngde i ungdomsarbeidet». Dette er synspunkter som har blitt hevdet før, og som bør tas på fullt alvor.

Hva skjer når Guds ord blir borte? Da vil vi før eller senere få en kollaps i menigheten. — Årsaken til at vi kan få en kollaps er at mange evangeliske menigheter slutter å forkynne det som er selve fundamentet for vår tro. Pastorene liker ikke å fokusere på synd. Derfor får heller ikke korset og Jesu forsoning noen sentral plass i forkynnelsen. I stedet for å gi et budskap om tilgivelse, kommer de med et terapeutisk budskap der det fokuseres på det positive i mennesket.

Dette systemet er en stor maktfaktor både lokalt og nasjonalt. Dersom din menighet står utenfor det lokale økumeniske samarbeidet, må du regne med å bli motarbeidet. Denne enheten ser fin ut utenfra og verdens folk applauderer dette systemet, og avisene gir villig spalteplass. Men Guds rene ord har sluttet å fungere. Husk, hvem er elsket av Herren? Jo, de som følger Guds ord.

Vi må også huske, at Jesus vil at vi skal være HANS disipler og etterfølgere. Jesus har aldri sagt at han vil dele ære eller trone med noen. Det er kun Jesus som er den vi skal følge etter, ikke Paulus, ikke Martin Luther, ikke paven osv.

Menigheten Evangeliekirken, som jeg er leder for, har fått lide for dette økumeniske systemet, da det ikke lenger finnes plass til mine andakter i avisen Agderposten under "Til ettertanke," Begrunnelsen er i følge lederen,  "at å skrive om bibelens lære passer ikke inn." Det er altså andre tanker som skal inn der. Så i mai måned -09 sto mine andakter for tur, men da var det  en annen person som fylte andaktsspalten. Dette er et meget godt eksempel som viser den økumeniske tankegangen. Jeg kan i den forbindelse nevne, at jeg har fått 6 henvendelser med takk for mine tidligere andakter og 1 henvendelse angående et spørsmål, som jeg besvarte, og ellers ingen negative reaksjoner. Alle andaktene kan du lese på nettstedet vårt, både de som har vært i avisen og de som står for tur.

Det finnes heldigvis en annen sterk bevegelse i dag, og den står på ordets faste grunn:

Grunnleggende lærer:

Vi leser i ap.gj. 2:42: "Og de holdt hele tiden urokkelig fast ved apostlenes lære og ved samfunnet, ved brødsbrytelsen og ved bønnene." Vi kan spørre: Hva er apostlenes lære, og som også er vår lære?

Jo, det kan vi lese i heb. 6:2: "Idet vi nå lar den mer grunnleggende læren om Kristus ligge, skal vi gå videre til det fullkomne. Og ikke igjen legge grunnvollen med OMVENDELSE fra døde gjerninger og TRO på Gud, med lære om DÅP, om HÅNDSPÅLEGGELSE, de dødes OPPSTANDELSE og om evig DOM."

Vi kristne er pliktige til å sette oss inn i disse 6 læresøylene og gi dem videre til andre, som Jesus befalte sine disipler i misjonsbefalingen:" Matt.28:18: "Meg er gitt all makt i himmel og på jord. Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn, og lærer dem å holdealt det jeg har befalt dere, og se jeg er med dere alle dager, inntil verdens ende!

Dersom du vil kurse deg i bibelens lære, så anbefaler vi deg boken av Derek Prince: "Grunnvollen for kristen livsstil" Den kan du få kjøpt av oss.

Hva er evangeliet:  Bibellærer Derek Prince har 4 punkter og han skriver :

Evangeliets 4 grunnleggende fakta:

Kristus ble gitt av Gud Fader for å lide døden for syndene våre.

Kristus ble begravet.

Gud reiste Ham opp fra de døde på den tredje dag.

Vi mottar rettferdighet fra Gud ved å tro disse fakta

Når det gjelder læren om helvete, så er det nok og sitere Jesus i Matteus 25 vers 46: "Og disse skal gå bort til evig pine, men de rettferdige til evig liv."

Frelsesbønnen:

For å få bli rettferdig for Gud må det til en omvendelse, og da er det rett å lese frelsesbønnen, som er slik:

Herre Jesus Kristus,

jeg tror at du døde for syndene mine,

at du ble begravet

og at du stod opp igjen den tredje dagen.

Jeg omvender meg fra syndene mine

og kommer til deg for å få nåde og tilgivelse.

I tro på løftet du har gitt,

tar jeg personlig imot deg som min Frelser

og bekjenner deg som min Herre.

Kom inn i hjertet mitt,

gi meg evig liv

og gjør meg til et Guds barn.

Amen!

Dersom leseren bad oppriktig denne bønnen, så er vedkommende frelst.. Gå så og bekjenn troen din til noen du kjenner.

"Den som tror og blir døpt skal bli frelst,"

står det i bibelen.  Da må du gjøre det som  det står!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt