Verdidebatt

Vitnesbyrdets verdi.

"Vi har sett Herren!" forkynte de som hadde vært tilstede da Jesus hadde vist seg etter oppstandelsen. De vitnet om sin Guds erfaring, sitt møte med Jesus. Åtte dager senere viste han seg også for Tomas. Derfor ble apostlene også kalt for øyenvitner.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hver den som tror på Gud er også vitner. Trosvitner. Forkynnelsen av Jesu død og oppstandelse er kjernen i evangeliet. Og for et trosvitne er dette faktisk ikke bare er en teori – det er selverfart. Den troende har selv fått en berøring av Jesus!

Paulus sier i Rom 10, 14-15: «Men hvordan kan de påkalle en de ikke tror på? Hvordan kan de tro på en de ikke har hørt om? Og hvordan kan de høre uten at noen forkynner? Og hvordan kan de forkynne hvis de ikke er utsendt? Det står jo skrevet: Hvor vakre de er, føttene til dem som bringer godt budskap!» 

Evangeliene er skrevet ned nettopp av den grunn! Slik har evangeliet fått stadig nye føtter gjennom 2000 år. Johannes skrev ned budskapet om Jesus. Sin skildring av Jesu ord som et øyenvitne. Slik skulle hans ord også bli våre ord – i dag.

I forlengelsen av beretningen om Tomas skriver apostelen Johannes i Joh 20,30-31: «Jesus gjorde også mange andre tegn for øynene på disiplene, tegn som det ikke er skrevet om i denne boken. Men disse er skrevet ned for at dere skal tro at Jesus er Messias, Guds Sønn, og for at dere ved troen skal ha liv i hans navn.»

Evangeliene er øyenvitnesskildringer av Jesu ord og gjerning. Evangeliene er for at vi skal tro at Jesu er Guds Sønn og troen skal gi oss liv.

Evig liv.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt