Verdidebatt

De kristne spiser barn!

Kritikk av andre - særlig når man kritiserer grupper av mennesker - må bygge på god dokumentasjon. Hvor er Reidar Hjermanns dokumentasjon for at det er mye vold mot barn i kristne miljøer?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I Oldtiden gikk det rykter om at de kristne spiste barn. Det var nok både uvilje og usikkerhet overfor kristne mennesker, samt misforståelser om nattverden som kunne føre til at folk i Romerriket kunne si noe slikt.

Barneombud Reidar Hjermann snakker om at menigheter beskytter voksne som slår barn. Kanskje er det utilsiktet, men hans språkbruk indikerer at barn i kristne miljøer blir slått mer enn barn i andre miljøer.

Overalt der det er mennesker kan det skje ting som ikke er som det skal være. Det gjelder også kristne miljøer. Men ut fra ren logikk vil man tro at der det forkynnes at mennesket er ansvarlig overfor Gud for sin levemåte, vil det føre til at man har flere sperrer for å gjøre sine medmennesker vondt. Vanlig forståelse vil også tilsi at der det for eksempel er mye rusmidler involvert, oftere forekommer ulike former for vold mot andre mennesker, ikke minst mot barn og kvinner.

Barneombudet skal ta opp saker som berører barn. Når han kritiserer andre mennesker og ikke minst større miljøer på en så alvorlig måte som det han har gjort den siste tiden, stiller dette krav til god dokumentasjon for kritikken hans. Barneombudet må derfor komme opp med troverdige kilder for sin kommunikasjon om at barn i kristne miljøer bli slått mer enn barn i andre miljøer.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt