Verdidebatt

Kirkeforbud?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Human-Etisk Forbunds talsmenn synes ikke å bli fornøyd før skolene får et forbud mot å gå inn kirkedørene. Fritak og alternativt opplegg er ikke nok. De få skal styre og sensurere de mange.

Denne gangen gjelder det FN-dagen, i Trondheim (jfr fritanke.no). Her har barneskolen på Dalgård sagt ja til en invitasjon til Nidarosdomen for å feire FN-dagen. - Skolen har gått for langt, hevder Cato Høve, forelder, som har spurt Human-Etisk Forbund til råds.

- Dette er helt i tråd med skolens formålsparagraf og vår norske kulturarv. Det blir feil om et mindretall skal stille seg i veien for et lovlig tilbud som det store flertallet er enige i, sier rektor Torunn Hergum.

Høve vil ikke "splitte elevene på FN-dagen". Det vil si at alt som Høve vil nekte sine barn å gå på, skal også nektes andre. Skikkelig demokrati, altså! Man går altså inn for fritaksrett, men ikke retten for det store flertallet til å bli fritatt for å følge Human-Etisk Forbunds definisjon på toleranse. Demokrati og kunnskapsansvar koblet til en kulturarv de fleste kjenner som naturlig og ufarlig bli underordnet. Noen bør få sitte igjen idag og ta en runde på toleransebegrepet. Å hindre flertallets verdivalg er et skoleeksempel på tvang ikke på toleranse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt