Verdidebatt

Hvem er du?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Anser du deg som gavmild? Er du en venn, ett medmenneske eller er du en prest, pastor, lege, selger, arbeider eller en politiker? Hvordan opptrer du i din ferd med din neste?

Ordsp 23,7 For som han tenker i sin sjel, så er han; et og drikk, sier han til dig, men hans hjerte er ikke med dig.

Spis med forstand, del med forstand.

Hvor dypt bryr vi oss om vår neste egentlig?Hva er drivkraften i mennesket, hva driver mennesket frem? Vesenets forstand, følelser og tanker. Storsinn, stolthet og kortsiktighet. Hva ligger bak din daglige gavmildhet? Tjener du til deg selv eller er du til tjeneste? Hvor våken er du for ekte nestekjærlighet eller egoisten i deg? Hva bestemmer din ferd? Tenk over bibelteksten skikkelig dypt, la de virke.

Har du omtanke, fremtid, ro og fred. Har du appetitt, selvkontroll og forvaltningsevne. Sulter du etter noe? Har du savn i deg, er det noe der som er ukjent, frykt? Er konsum/ forbruk en løsning som får neste dag til å synes noenlunde?

Hvilke mål, verdier og godhet har vi?

En kristen har Kristi rettferdighet som eksempels makt her i denne verden.

Frelsen er i seg selv en redning ut av det som ikke er noe, det er til ett liv som ikke fattes av oss jordboere uten at vi skjønner at dette liv ikke er godt. Det har en helt annen naturlig grunnleggende fundament for tanker og følelser. Jesus sier at rett før Hans andre komme skal det komme harde tider fordi kjærligheten skal bli kald. Harde tider for mennesker å leve. Det fører til mange syke skjebnesvangre individuelle avgjørelser som fører til løgnaktighet, rusavhengighet, familietragedier, voldtekt, selvmord, kriger, drap og annet som fører til kaldere samfunn. Vi har en negativ spiral fordi vi mangler tro, håp og kjærlighet.

Frelsen dreier seg om ut av eskalerende umoral, altså vekk fra lovbrudd her og nå som ikke tar vare på sin neste. Det dreier seg om å gjøre det som er rett å gjøre fordi det er godt og fordi det er kjærligheten som skal få oss inn på det. Å bli frelst er å vite at vi alle blir dømt i forhold til vårt liv og med det ha trygghet i denne kommende dom. Dommen er rettferdighet og godhet, den skal rydde opp og ta vekk all smerte. Frelse er å ha trygghet i Skaperens hånd.

Dette gjorde Jesus:

" Tit 2,14 han som gav sig selv for oss for å forløse oss fra all urettferdighet og rense sig selv et eiendomsfolk, nidkjært til gode gjerninger."

Han gjorde altså to ting, offer og en presentasjon av guddommelig natur i fallent kjøds liknelse. Han ble sant menneske som deg og meg for å vise Veien for oss, så vi ikke skal fornekte den uten grunn. Begge to, Offeret og Veien er for og til oss her og nå. Det er Sant, det er vårt Liv.

Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien og sannheten og livet; ingen kommer til Faderen uten ved mig.

Rettferdighet (rett ferd) er å ta vare på hele mennesket (seg selv og sin neste) fysisk, psykisk, mentalt og åndelig. Det er HELSE det. Disse fire er essensielle i vårt liv, mangler en så mangler hele mennesket noe og er sykt/ uklar. Se denne: http://www.newstart.com/newstart/what-is-newstart/

Livet dreier seg om å forvalte livet, forvalte alliansen (pakten) med Gud individuelt. Vi er en og hver av oss ment som agenter ambassadører for Ham her nede, dessverre har vi falt fra og forvillet oss inn i en jungel vi trenger hjelp ut av. Gå derfor ikke til presten eller pastoren men selv til Gud selv, i Jesu navn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt