Verdidebatt

Forståsegpåere

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mange forståsegpåere både før og etter valget.

Jeg er litt lei av alle forståsegpåere etter valget. Jeg holder da journalister og valgforskere utenom, da dette er deres oppgave. Årsaken til KrF’s dårlige valgresultat er helt sikkert sammensatt, men at det er noe katastrofevalg er jeg ikke enig i.

Valgresultatet sto helt i tråd med meningsmålingene som kom før valget, selv om det var en og annen måling som var bedre.

Det henvises til Valgjerd og tiden da KrF gikk ganske kraftig frem, men Valgjerd vare så visst ikke spart for kritiske røster før hun forlot partiet.

Jeg skulle ønske alle som synes KrF er viktig i norsk politikk og som er enig i partiets program ville ta seg sammen og begynne å konsentrere seg om programmet og bruke like mye tid og krefter på å få dette frem som det til nå har vært brukt på å mene noe om den ene og den andre eller om hvem vi skal samarbeide med. Det virker som politikken ofte blir en arena for å hevde egne meninger. Det tjener ikke til noe godt. Det mases om at vi må bli mer åpne og inkluderende, og jeg lurer ofte på hva det menes med det. Å være inkluderende er ikke det samme som å være enig i alt.

De som har gått til Kristent Samlingsparti har ikke ved dette valget vært med på å styrke de kristne verdier i det norske Samfunn. Heller ikke de som har stemt FRP selv om de egentlig er mer enig i KrF’s politikk. Vi skal respektere alle partier, men må velge et når vi skal stemme, og da er det først fremst dette partis politikk vi skal kjempe for.

KrF kunne nok noe oftere ta for seg flere av samfunnets problemer og ikke bare verdispørsmål Her er vi litt for lite på banen enkelte ganger. Vi er alle vanlige mennesker som er opptatt av daglige ting, og det må vektlegges også i KrF’s argumentasjon. Andre setter oss i bås og tror vi bare er opptatt av kristne verdier. Selv om det er et fundament som vi for all del ikke må forlate, bør vi som et politisk parti konsentrere oss om alle områder i samfunnet. Det er derfor nå veldig viktig at vi blankpusser KrF’s saker slik at vi får frem partiets gode program.

Vi må nok innse at vi lever i avkristningens tid når det gjelder vårt eget land og Europa for øvrig. Det er trist, men gir oss enda større grunn til å kjempe for de gode kristne verdiene som har vært en hovedårsak til at Norge er et av verdens beste land.

Det gjelder ikke bare ekteskapslov og aktiv dødshjelp, men om den oppvoksende slekt skal få med seg verdier som ærlighet, omsorg, overbærenhet, trofasthet – ja alt som bygger opp under det som godt er i hjem, skole, arbeidsliv og omgang med andre mennesker.

Det koster ikke noe å drive med strømmen, men det som ikke koster noe er heller ikke verdt så mye.

KrF har en dyktig leder og mange flinke politikere på Stortinget etter valget. La oss støtte opp om dem og vise noe av det som skulle prege KrF mer enn noe annet parti, omsorg og oppmuntring.

Dagfinn Høybråten har min fulle tillit, og jeg tror ikke han fullt ut har fått vist hva han duger til enda. Det kommer i denne stortingsperioden. Bare vent og se.

Sentrumspolitikken er god, og sentrum er slett ikke død. Denne politikken praktiseres i stor grad også av høyre og venstresiden  – selv om de beveger seg ut til yttersidene noen ganger. Det ville bli et stort tap i det norske demokrati hvis vi bare satt igjen med partiene ytterst til høyre og venstre.

Vær med å bygg KrF. Partiet trengs i Norge som aldri før.

Laila Eliassen

Gruppeleder Larvik KrF og leder i Omsorgskomiteen

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt