Verdidebatt

Soft muslim ble hard - in Sweden

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg leser på fritanke.no at den velkjente svenske muslimen Mohamed Omar (bildet), som skrev en dialogbok (Vëm er du?) med en kristen prest, gikk fra å være en velkjent "moderat" muslim til krystallklar islamist.

Nå sier han at han mener jødene styrer verden, at det var egentlig de som styrtet Twin Towers 11. september 2001, og at liberalisme og feminisme må fjernes fra Sverige og erstattes med islamisme. Han har også vært gjest flere ganger på nazistiske nettsider i forbindelse med "jødeprat".

Didrik Søderlind, hos fritanke.no, opplyser:

"Omar selv påstår at hele hans virke før han kom ut av skapet – redaktørskapet, poesien, spaltene, TV-opptredenene – var et maskespill for å tekkes et politisk korrekt kulturliv som trengte en ufarlig, føyelig kosemuslim."

Søderlind spør om Omars virksomhet vil skape flere demoner hos andre, altså om han vil få etterfølgere, og han spør hvor utbredt antisemittisme er blant muslimer i Europa.

Interresante spørsmål som vi ikke kan vite svaret på, men det er virkelig tankevekkende at Omar har fått med seg venstreekstremister, høyreekstremister og andre muslimer til å stå i felles protesttog mot Israel og jødene. Flere steder i Europa ser vi samme pussige konstellasjon.

"Min fiendes fiende er min (midlertidige) venn" synes å være ordtaket.

Da er det godt med borgerlige anstendige partier som vet hvem de skal bekjempe og støtte. Høyre var f.eks i krigstiden en av de klareste stemmene mot nazistene, og her har man kanskje i fremtiden en anledning til å være tydelig igjen, hvis scenarioet blir at mange nok hiver seg på Antijøde-bølgen, og forveksler Israelpolitikk med globalisme og kapitalisme, eller "den store fæle verdensjødedommen" som de kan finne på å kalle det.

Trist for de som faktisk har saklige grunner til å kritisere Israel, men på samme tid kunne gitt livet sitt for en jøde (eller for den saks skyld et annet menneske) som stod i livsfare.

Men la oss håpe at ekstremistene forblir et mindretall.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt