Verdidebatt

Matmoms - et slag i ansiktet

Økningen av matmomsen i det nye statsbudsjettet føles for meg som et slag i ansiktet på samfunnets svakeste medlemmer. Hvordan kan noe slikt komme fra en rødgrønn regjering?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Etter mine erfaringer som misjonærbarn si at så godt som ingen i norge faktisk lider nød. Men det er ikke dermed sagt at økonomien er lett for Norges vanskeligstilte. Studenter, uføre og andre som av ulike grunner ikke er på videre solid økonomisk grunn trenger at politikerne taler nettopp deres sak. Om noe har preget norsk politikk over lengre tid så er det et godt fokus på de minste iblant oss. Og det forbauser meg da at en regjering som påberoper seg å følge en sosialistisk ideologi - som jo fokuserer svært kraftig på de svakeste i samfunnet - kan lage et budsjett som rammer nettopp de svakeste.

Min kone og jeg er begge studenter. Vi lever forsiktig og klarer å spare opp noe penger slik at vi har en buffer. Likevel er det ikke alle som er like heldige med leilighet eller generell livssituasjon som oss. Og om vi kommer til å merke matmomsøkningen - som er garantert - vil andre merke den mer. For oss som ikke har så mye er denne momsøkningen slik jeg ser det et slag i ansiktet.

Jeg har i så måte et spørsmål til regjeringen: Hvorfor? Denne regjeringen er ganske så rød, og dette skulle vitterlig sikre en fokus på nettopp de svakeste. Hva har skjedd her, hvorfor får samfunnets svakeste dette slaget i ansiktet fra noen som påstår å tale nettopp de svakestes sak?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt