Verdidebatt

Usympatisk av Vålerenga

Når ledelsen i en fotballklubb går foran med negativt image, er det ikke rart supporterne følger etter.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vålerenga har hevet seg sportslig utover høsten, men hva hjelper det når både klan og trener markerer seg på usympatisk vis?

Forrige helg var det trener Martin Andresen som jublet da en Vålerenga-spiller angrep Rosenbors keeper på stygt vis. Den sindige Rosenborg-treneren Jan Jönsson dundret nevene i bordet i raseri da han så TV-bildene av hvordan Andresen applauderte unfair spill.

En uke senere spilte Vålerenga bra fotball på Brann stadion, men klanens opptreden ødela kvelden for Oslo-laget. Noen av klanmedlemmene klarte ikke å forholde seg ordentlig til markeringen av den hjertesyke Brann-spilleren Carl-Erik Torp, som har fått mye oppmerksomhet etter hjertestansen i Sogndal forrige helg.

Det ble enda verre da talsmann Svein-Erik Bakke skulle forsvare Vålerenga-klanens oppførsel etter kampen. «Så lenge ingen er døde, er det meste tillatt» og «Skal vi ha en markering når det er en unge som er født med Downs syndrom også?», var noe av det han sa til Dagbladet.no.d

Vålerengas direktører er skremt over hendelsene i Bergen og sier at de skal ta tak klanens oppførsel. Det er ikke vanskelig å være enige i, men hva med trener Martin Andresens oppførsel forrige helg? Skal slikt kunne passere uten at det gis noen form for beklagelse, er vi redd for at det ikke hjelper all verden å stramme opp lagets tilhengere.

Les mer om mer disse temaene:

Helge Simonnes

Helge Simonnes

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt