Verdidebatt

Er KrF «gift for en borgerlig regjering»?

Jan Arild Snoen vil ikke vite av KrF i en ikke-sosialistisk regjering. Partiet er en bremsekloss, mener han.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I et intervju med Vårt Land i dag sier Jan Arild Snoen som kommenterer politikk i Høyretidsskriftet Minerva:

- Knut Arild Hareides parti er gift for enhver borgerlig regjering. Ønsker man at et regjeringsskifte skal ha annet enn kosmetisk betydning, er det nødvendig med et borgerlig flertall uten KrF, sier Jan Arild Snoen.

Han har merket seg at Arbeiderpartiet nå har innledet en sjarmoffensiv overfor Kristelig Folkeparti for å få dem over på rødgrønn side etter stortingsvalget i 2013, og er ikke det minste bekymret om så skulle skje.

- Mitt ønske er at KrF går inn for et samarbeid med Ap. Selv om det svekker muligheten for et borgerlig flertall, mener jeg det er verdt det. Skal vi først vinne, så vil jeg at det skal resultere i endring, sier Snoen, som er svært negativ til hva Høyre fikk til da de satt i regjering sist.

- Bondevik 2-regjeringen endret for lite. På de fleste områder der den gjorde endringer i riktig retning, var KrF en bremse- kloss, sier Snoen, som blant annet mener skattelettene burde vært større.

Snoen har bakgrunn fra Frp - han var en av dem som ble skjøvet ut under det dramatiske landsmøtet på «Dolkesjø». Han var også innom Venstre før han endte opp i Høyre.

Spørsmål: Har Snoen rett i at «KrF er gift for enhver borgerlig regjering», og bør KrF derfor holdes unna et slikt samarbeid?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt