Verdidebatt

Vi fikk en ny start – en ny pakt!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg leser Apostlenes gjerninger for tiden, og i går kveld fikk jeg en fin stadfestelse på hvorfor det for oss kristne er viktig å skille mellom den gamle og den nye pakt i Bibelen.

Da Paulus var på sin første misjonsreise forkynte han dette til folket i Antiokia (Syria):

"Og nå skal dere vite, brødre, at ved ham blir tilgivelse for syndene forkynt dere. Det Moseloven ikke kunne frikjenne dere for, det skal enhver som tror, bli frikjent for på grunn av ham." (Ap.gj. 13:38-39)

Paulus sa mer om dette i brevet til romerne:

"Det som var umulig for loven, fordi den sto maktesløs på grunn av vårt kjøtt og blod, det gjorde Gud. Han sendte sin egen Sønn som syndoffer, i samme kjøtt og blod som syndige mennesker har, og holdt dom over synden i oss. Slik ble lovens krav oppfylt i oss som ikke lever slik vårt kjøtt og blod vil, men slik Ånden vil." (Rom. 8:3-4)

Dommen er allerede sonet, ved Jesu Kristi blod på korset. Og loven ble oppfylt, ved at vi lever slik Den Hellige Ånd vil. Når du blir Guds barn og tar imot troen på Jesus Kristus som din frelser, er du dermed tilgitt og frigjort fra all synd. Den gamle lovens pakt er forbi, og se; Herren skapte en ny start for oss, ved Hans Sønns død og oppstandelse og Hans grenseløse nåde. (Jes. 43:19)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt