Verdidebatt

Mer byråkrati i kirken?

Også i kirken er omstilling nødvendig. Men omstillingene må ikke føre til at de lokale menighetene tappes for ressurser!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Omstillingsevne er i ferd med å bli et plussord. For omstilling er noe vi ikke kommer utenom. Derfor må vi ha vilje til å tenke nytt og ha evne til å omstille oss. Det gjelder yrkesaktive både i privat og offentlig sektor. De aller fleste har i sin yrkesaktive liv opplevd at arbeidsplassen er forandret, gamle oppgaver er opphørt og nye har kommet til gjennom omstillingsprosesser.

Også i Den norske kirke er vi inne i omstillingsprosesser. Og vi må være omstillingsvillige for å være kirke i tiden. Det kommer vi ikke utenom lokalt! Men når det i forslag til ny kirkeordning, legges opp til mer byråkrati og flere ansatte fjernt fra 1.linjen (menighetene) , vil de lokale menigheter tappes for enda flere ressurser. Forutsetningen for kirkelig nytenkning må være sterkere lokalmenigheter. Det kan gjøres ved at byråkratiet ikke eser ut. Tiden er overmoden for å få ett kirkelig forvaltningsnivå, en sammenslåing av bispedømmekontor og fellesråd. De nødvendige omstillinger må føre til en mer synlig kirke i lokalmiljøene, ikke flere kirkelige byråkrater!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt