Lars Randby

159

Tøvete overskrifter

Publisert: 21. sep 2011

Barneombudets fremmedfrykt etter 22.7.

Mens trådens overskrift er:

Barneombudet og omskjæring av gutter

Jeg kan på sett og vis forstå ateistenes aggresjon

Mens trådens overskrift er:

Tro eller vitenskap?

Her mener jeg at Verdidebatts redaksjon prostituerer seg i sin iver etter å få øket debatt. Det er nesten så man som debattant vurdere å slutte å bidra med innlegg til debatten når man møter slik slett banal redaksjonell praksis.

Vi bør forvente litt mer av en avis som hevder seg å være seriøs og ikke tablioid.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Kanskje....

Publisert over 9 år siden

Kanskje VD synes det blir i meste laget med minst én daglig israelspalte, bare med varierende overskrifter, og ønsker litt mer spenst i debattene? Journalister vet forøvrig alt som er å vite om blikkfang....

Kommentar #2

Johannes Morken

442 innlegg  937 kommentarer

Overskrifter

Publisert over 9 år siden

I tilfellet omskjæring var den overskrifta du nemner, forfattarens eige forslag i ein epost, så vi har brukt to variantar: Innkeggets eige og ein framhevande variant.

Det andre tilfellet er eit sitat frå Saugstads oppfølgjande kommentar til sitt eige innlegg Tru og vitenskap. I begge tilfeller er innlegget og overskrifta uendra, men eg har valt å lage nye overskrifter der innlegga vert framheva. Alltid med dekning i innlegget.

Kommentar #3

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Mulig man da trenger hjelp

Publisert over 9 år siden

Enten fra seg selv eller fra troen på egne fortreffelighet når det kommer til blikkfang og overskrifter som slår.

Har man fra Verdidebatts redaksjon noe hold for at barneombudet har en fremmedfrykt og er den beviselig blitt endret etter 22. juli? For overskriften fremstår jo som en påstand helt uten spørsmålstegn eller annet.

Det er vel alltid greit å dekke seg bak at man har belegg i en tekst, men like hodeløst er det for det. Barnehagejournalistikk i beste VG-forside ånd.

Kommentar #4

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

Det er vel alltid greit å dekke seg bak at man har belegg i en tekst, men like hodeløst er det for det. Barnehagejournalistikk i beste VG-forside ånd.

Jeg tenker nå heller hva er det som får den norske "normal" befolkningen til å engasjerer seg så himmla sterkt i Midtøsten og jødenes livsførsel i Norge? Hva er det som er så viktig? Hva er det frykten går ut på? Er det skammen over historien? 

Hvem av oss skriver perfekt hele tiden? Husker et innlegg om beskyldning om at VD ikke ville behandle alle innlegg likt? Skal vi alle passe på at jante loven holdes? 

Er dette et land styrt av sårete og krenkede følelser der man til en hvertid må passe seg?

Slik oppfatter ikke jeg Norge, de fleste jeg kjenner bryr seg ikke og de ønsker bare et demokatri der man kan være seg selv og klarer ikke å koke i hop konspirasjoner eller tull.

Kommentar #5

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Gjør vi det

Publisert over 9 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

Jeg tenker nå heller hva er det som får den norske "normal" befolkningen til å engasjerer seg så himmla sterkt i Midtøsten og jødenes livsførsel i Norge?

For jeg må ærlig innrømme at hverken midtøsten eller jøder i Norge engasjere meg himla sterkt. Jeg har vel mine meninger om midtøstenkonflikten men når det kommer til jøder i Norge eller andre steder i verden er vel min interesse og engasjement omtrent ikke-eksisterende. Dog opptar det meg om noen blir mobbet eller trakasert grunnet sitt livssyn, etnisitet, tilhørighet eller tanker.

Utfordringen ligger vel heller i at om man sier man ikke bryr seg om at noen er jøder så kan man lett bli påklistret at man er antisemitt eller verre. Jøder mange steder i verden er flinke til å fremheve at de må bli sett på og behandlet annerledes enn andre. Fortidens historie kjenner jeg men jeg er ikke villig til å la dagens mennesker søke ly under urett begått mot deres forfedre.

Litt for mange av dagens mennesker ser ut til å videreføre historien som om den er deres egne opplevelser og deres eget liv. Vi er alle etterkommere av våre forfedre men våre tanker og gjerninger er vår og våre forfedres tanker og gjerninger var deres.

Kommentar #6

robert ommundsen

80 innlegg  4866 kommentarer

og denne da

Publisert over 9 år siden
Johannes Morken. Gå til den siterte teksten.

Alltid med dekning i innlegget.

jeg kan på sett og vis forstå ateistenes aggresjon

i en tråd der det overhodet ikke har vært aggressive ateister?

Kommentar #7

Vegar Monsen

30 innlegg  641 kommentarer

Ja

Publisert over 9 år siden

Må si meg enig med Lars her at VD har blitt markant mer tabloid og billig de siste ukene, selv om de ikke har vært direkte uærlige. Men sånn er det jo å være på en annens lekeplass, deres regler. En mulighet er jo å ikke skrive eller lese så mye her lenger, noe som ser ut til å være alternativet en del av de jeg liker å følge med på har valgt. Kanskje det blir middagsro på kristenradikale innlegg og. 

Men sånn er vel livet, kan ikke få alt slik en vil :)

Kommentar #8

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

Dog opptar det meg om noen blir mobbet eller trakasert grunnet sitt livssyn, etnisitet, tilhørighet eller tanker.

Da vil jeg egentlig ambefale deg å lese om hersketeknikker og psykologi. Det sies at vi alle blir forsøkt mobbet, men at noen er mer mottakelige enn andre. Det jeg har merket meg er at et offer kan ofte bli den værste mobberen. Det har noe med at man spiller ut sine egne opplevelser når man bearbeider de. Det skal mye selvdisiplin til for å ikke gjøre noe ut av alle de destruktive tankene en har fått. Men de som klarer det kommer styrket ut av det!

Mitt håp er at de fleste av oss holder seg på individnivå og ikke prøver å stigmatisere eller lage båser på nissevis. Provakasjoner kommer jeg aldri til å støtte. Men det bedrives mye av i den norske kommunikasjonen. Lurer på om det kommer av at man skal prøve å reformere andre og egentlig er en kristen protestantisk metode for å rense befolkningen. Om så er bør jo humanister søke et annet språk. 

Bestefaren min hadde du nok likt, pga han klaget aldri. Han kunne buse ut med en mening som nok ikke var gjennomtenkt, men han rodde seg i lang med de merkligste historiene som var så fantastiske at man kunne ikke gjøre annet enn å bare tro på de. Han hadde en evne til å være samlende og ikke splittende som gjorde at man følte seg trygg rundt ham. Å være tett innpå ham og kjenne på livsgleden hans det er noe jeg aldri kommer til å bli lei av å minnes. At jeg fikk kjennskap til min Oldemor er jeg kjempe glad for i alle hans gode historier om henne. Men det var også en skygge som jeg ikke kunne spørre om, det var noe som hadde gått galt. Å da få vite sannheten lenge etter min bestefars død, det var vondt. Det som var tungt var å ikke kunne trøste min bestefar og vite at hele livet så holdt han alt inne. Tror ikke slikt er bra for noen, min sorg over å ikke kunne holde godt rundt ham og trøste ham er ikke noe å ønske seg bort. Den er og blir en del av meg for alltid.

Å hindre mennesker i å snakke om historien det tviler jeg på du vil klare. Synes vi må tåle å høre litt uten at vi føler at det endrer noe ved dagens samfunn. Norge vil jo vel, men man må kunne være uenig og ha debatt om kurs og historie. Da må vel følelser være noe som man kan legge mindre vekt på kontra fakta. For meg er det ikke godt nok å bare finne på noe for det føles som at noen trenger å bli jekket ned. Tror de fleste av oss for nok kritikk i løpet av en dag, mye bedre å gi litt omsorg og ros!

Kommentar #9

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

En enkel sjel

Publisert over 9 år siden

Er jeg Lene B. Jeg har ikke ømme tær eller punkter hvor jeg blir såret av fremmede. Det er vel slikt sett kun de nærmeste rundt meg som kan opprøre meg eller såre meg. Det er nok ikke noen beskyttelsestaktikk men rett og slett god gammeldags manglende interesse. Slik lever jeg mitt liv og lar andre leve sitt, jeg kan bjeffe om jeg ser urett men sjeldent om uretten blir meg til del men det skyldes at jeg ikke lar andres meninger gå inn på meg. Det igjen skyldes nok en trygghet på meg selv og hva jeg står for.

Der ligger vel litt bjeffingen min i denne tråden også. Jeg kan velge om jeg vil være her eller ikke, bidra eller ikke. Men jeg føler for å si ifra når jeg mener å observere at man lever annerledes enn man prediker. Det føler jeg at disse overskriftene langt på vei gjør, de søker ikke å skape konstruktiv debatt, de søker å skape oppmerksomhet og tror at bare man får oppmerksomhet så blir det også god og konstruktiv debatt.

Oppmerksomhetstrangen har nok ligget der hos oss mennesker til alle tider. Er den blitt annerledes med moderne teknologi? Det man muligens kan hvede er at det i dag er lettere å rope ut om man føler at man ikke blir gitt nok oppmersomhet eller at oppmerksomheten man får ikke er av den typen man ønsker.

Mulig jeg faller i egen felle her, for jeg ønsker jo et debattsted med de gode debattene. Det kan jo hende jeg fått det jeg kan få her på Verdidebatt og at det er på tide å vandre videre. Jeg ser jo at jeg er mindre aktiv og at det ikke er med like stor spenning jeg logger meg på her.

Ikke at det er noe dramatisk i det, jeg har vel vært innom nok debattsteder som har mistet nyhetens interesse og ikke er jeg uunnværlig på noen som helst måte på lik linje med at intet debattsted heller er det.

Det kan jo hende at åpningsinnlegget ble skrevet av ren kjedsommelighet for den del. Hvem vet :-)

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere