Anders Helge Myhren

275

Helbredelse ved bønn, ingen teologi nødvendig!

Publisert: 19. sep 2011

Jeg har igjennom året strevet med teologien, helbredelse ved bønn.  Alle kan jo se, at bønn for syke er en usikker framgangsmåte. Dersom alt var så enkelt som mange sier det er, foreksempel på TV Visjon Norge, Kanal 10 og Gospel Channel, så hadde vi kristne vært verdens mest populære mennesker.  Helbrede alle syke, det hadde vært noe også for tomme bedehusstoler! Men slik er det dessverre ikke. Hvorfor ikke? Ja, det er det som er spørsmålet!

I de fleste kirkesamfunn idag er bønn for syke nesten opphørt.  Da får hvertfall ingen bønnesvar, for når ingen ber, ingen svar! På You Tube er det på den andre side drøssevis av videoer hvor vi ser helbredelser og at demonbesatte blir utfridd.  Senest i går var jeg inne på denne siden og så en demonbesatt i Afrika ble totalt forvandlet.  Ja, du må se det selv for å tro det!

For å komme til min konklusjon: Få helbredelser er bedre enn ingen helbredelser.  Etter en møtekampanje over 5 dager, som Evangeliekirken Arendal hadde nylig, ser jeg klart det.  Når vi fokuserer på frelsesbudskapet om Jesus og at det kan være hjelp å få også for syke mennesker, da gjør vi jobben vår.  For Jesus sa til sine disipler før Han reiste hjem til himmelen, det som kalles misjonsbefalingen:

16 Men de elleve disiplene dro til Galilea, til fjellet der Jesus hadde sagt han ville møte dem. 17 Og da de fikk se ham, falt de ned og tilba ham; men noen tvilte. 18 Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. 19 Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler! Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn 20 og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» Sitat slutt.

Det er i denne forbindelse setningene:  19 Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler!"   

20 og "lær dem å holde alt det jeg har befalt dere."

Her ser vi klart, at når Han sier alle folkeslag, så innkluderer det absolutt alle mennesker!  I vers 20 leser vi, at alle kristne, skal lære videre og gjøre det som Jesus og disiplene gjorde!

Hva var det Jesus sa at disiplene skulle lære videre? Jo, det kan vi lese i Markus:

Disiplenes oppdrag 
15 Og han sa til dem: «Gå ut i hele verden og forkynn evangeliet for alle som Gud har skapt! 16 Den som tror og blir døpt, skal bli frelst. Men den som ikke tror, skal bli fordømt. 17 Og disse tegnene skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, 18 og de skal ta slanger i hendene. Om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem, og når de legger hendene på syke, skal de bli friske.» 
Jesus blir tatt opp til himmelen 
19 Etter at Herren Jesus hadde talt med dem, ble han tatt opp til himmelen og satte seg ved Guds høyre hånd. 20 Men de gikk ut og forkynte overalt, og Herren virket med og stadfestet Ordet gjennom de tegn som fulgte.]

www.evangeliekirken-arendal.no 

Se her om den demonbesatte:

http://www.youtube.com/watch?v=MAuM_5bwo6s&feature=related

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Du har heilt rett, Anders Helge

Publisert rundt 8 år siden

Teologi har på sitt beste ein snev av kunnskap. All reell kunnskap om kva nytte ein sjuk har av bøn set sperre for slik aktivitet.

Den som har størst profitt av å be for sine medmenneske, er den som ber. Han kjenner det slik at han har gjort ei god gjerning uansett utfall, og mange set også att med ein økonomisk gevinst.

For den det vert bedt for, er vel nytta tvilsam og tidvis til skade. Ein vert lova eit under dersom trua er sterk nok, og det er den då nesten aldri?

Kommentar #2

robert ommundsen

80 innlegg  4866 kommentarer

å vise empati

Publisert rundt 8 år siden
Elias Per Vågnes. Gå til den siterte teksten.

Den som har størst profitt av å be for sine medmenneske, er den som ber. Han kjenner det slik at han har gjort ei god gjerning uansett utfall, og mange set også att med ein økonomisk gevinst.

er legende for begge parter skulle jeg tro.så omsorg virker.bønn?buddhister tror på at positive tanker hjelper på alt.det er det nærmeste jeg kommer

Kommentar #3

Elias Per Vågnes

235 innlegg  10902 kommentarer

Omsorg er på sin plass

Publisert rundt 8 år siden
robert ommundsen. Gå til den siterte teksten.

buddhister tror på at positive tanker hjelper på alt.

Og ei kveldsbøn der ein ber forsynet ha godvilje med slekt, vener og kongehuset, har vel ikkje skada nokon. Og er vel positivt med omsyn til god svevn?

Men helbredelses-sirkus i forsamlingshus eller på TV, tek eg avstand i frå dersom ein har tanke for den sjuke. For forsamlinga er det sikkert underhaldning i slik hokus pokus der ein slepp å bevise nokon ting.

Der er for mykje misbruk av fortvilte og troskuldige menneske.

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
18 dager siden / 5325 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
16 dager siden / 3723 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
17 dager siden / 1290 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
12 dager siden / 1169 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
12 dager siden / 985 visninger
Hva nå, Etiopia?
av
Ragnhild Mestad
5 dager siden / 926 visninger
Ungdomsrus: Vi må handle nå!
av
Pernille Huseby
22 dager siden / 903 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere