Verdidebatt

Har kristendom noe med politikk å gjøre?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg bare spør.

Det finnes kristne innenfor alle de etablerte politiske partier. Politikk er på mange måter et fag. Akkurat som ingeniører og økonomer osv. Bør vi ikke sette økonomer til å ta seg av den økonomiske biten, bør vi ikke sette advokater til å ta seg av jussen, bør vi ikke sette ingeniører til å ta seg av den tekniske utviklingen  Bør vi ikke på samme måte ha politikere som er utdannet politikere og som er eksperter på dette området. Hvis vi bytter om på rollene går det ikke så bra.

Jeg synes det er merkelig at på et av det viktikste områdene i livet vårt bruker vi amatører. Hvordan skulle det gått i næringslivet. Jeg synes Monty Phyton illustrerer hvordan man bruker feil personer i feil stilling ganske bra. Se på denne:

Vi kan ha kristne rørleggere, kristne advokater og kristne prester (det siste har vi jo ikke så mange av). Det er jo vel og bra at folk er kristne, men det betyr ikke så mye for hvordan de utfører sin proffesjon. Det er hele poenget mitt. Vi må ha kristne personer innefor alle yrkesgrupper, men det å være kristen er ikke noen kvalifisering i seg selv. Jeg skjønner ikke poenget med Kristelig Folkeparti. Jesus og disipplene hans drev overhodet ikke politikk, og oppfordret ikke heller til det. La oss velge de som kan dette, istedet for å la oss overbevise av tullete valgløfter. Hva er de verdt? Bare tenk på barnehagedekningen.

Valgkamp er fordummene. Det er masse slagord og massehysteri. Jeg husker da Erik Solheim var partileder i SV. Han kom med slagordet "Ut av rundkjøringen med SV!" Han kjørte veldig på dette fordi han mente at politikken fram til nå, hadde vært en enste runddans uten resultater. Dette varte til Jan P. Syse (tror jeg det var) påpekte at "For å komme ut av en rundkjøring er du faktisk nødt til å kjøre til høyre!". Etter dette hørte vi ikke mer om denne runkjøringen.

Vi lever i et samfunn alle sammen. Det er dette vi må få til å fungere. Da må vi bidra alle sammen og bruke folk i riktige posisjoner. Det er ingen som er født advokater ingeniører, økonomer eller politikere. Den sistnevnte gruppen er det enkelte som kan prate seg til. Det synes jeg er meget betenkelig

Mvh Petter

Mvh Petter

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt