Verdidebatt

Endelig...en Innvandringsminister!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Leser I Bergens Tidende at Soria Moria 2 mest sannsynlig vl ende opp med en Innvandringsminister.  De rød grønne innser at innvandringskapitlet er for omfattende til å gjemme det i Arbeids- og innkluderingsdepartementet.

Den nye minister vil da bli ansvarlig for innvandrings-, flyktninge- og asylpolitikken.  Pressemeldingen avsluttes med at det varsles betydelige innstramninger i asylpolitikken.

Det er da å håpe at de rød grønne kommer fram til en minister som vil bekle dette departementet med det alvor og den kunnskap som er til det beste for den det gjelder som enkeltindivid og for nasjonen Norge som helhet.  Artikkelen i BT er smykket med et bilde av Libe Rieber-Mohn med undertone av at dette kan være en sannsynlig kandidat.

Ja, hem kan..og hvem skal bekle en slik ministerpost?

Jeg fulgt Rieber-Mohn sporet noe og kom over følgende på en blog til Hans Rustad

med overskriften"Frykten og Tausheten...et etter min mening gjennomtenkt og godt innlegg som bl.a. tar opp det som skjedde etter at Libe Rieber-Mohn hadde kommet med en uttalelse som kunne oppfattes som et bidrag til inntekt for Siv Jensen/Frp.

Rieber-Mohn ble mest sannsynlig tatt i skole internt og bedt om offentlig å rydde opp på en slik måte at all tvil om samstemmighet med Frp ble pulverisert.

Dette sier meg noe om hvilke kvaliteter personen som skal bekle en slik minsiterpost må inneha:

- å våge og å komme med en politikk som kan ligne på noe av det Frp har kommet med i sine utspill før, men bekle det med en innpakning som ikke gjør dette synlig for enhver i offentligheten

- skulle så være at det er umulig å skjule at utspillet har Frp-aner så kreves det talegaver som allikevel krediterer de rød grønne og miskrediterer Frp

- å våge å komme med en politikk og utspill uten hensyn til at absolutt alle i det rød grønne samarbeidet applauderer

Blir dette å stille urealistiske krav og forventinger?

Trolig vil det bli diskusjon om denne ministerposten kanskje ikke bør bekles av en fremmedkulturell?  At det ville vært en fin...sosialdemokratisk...gest?

Jeg tror at det nye ministerium er best tjent med at hvis en skal stå for en ansvarlig innvandring så må man vite hva "den nyankomne" skal mingles i.  Det vil jeg hevde sitter bedre i ryggraden på en etnisk norsk.

Uansett...det vil bli godt å ha en ryddihet og en adresse på de viktige tema som skal bekle denne ministerposten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt