David Hansen

salgsleder offentlig sektor, Microsoft Norge
12

Byråd i Oslo: Enten alle fire eller Høyre alene

Publisert: 25. sep 2009

Når det gjelder byrådssamarbeid kan debatten bli (nesten) like kjedelig som regjeringsdebattene på landsplan. Skal vi lykkes med noe annet må vi starte med det viktigste: Byrådsmakt i Oslo handler om bypolitikk og ikke noe annet. Dernest ta konsekvensen av at løsningene som styrer Oslo ligger i kryssningen mellom H, Frp, V og KrF. Hvorfor skal vi ikke da ta sete rundt det bordet som råder over utredningskapasiteten og sikre byen bedre fundament for beslutningene. Nå reduserer V og KrF seg alt for ofte til "reparatører" for topartibyrådet. Den tiden burde være forbi. Enten burde vi gå på sammen alle fire, eller så får Høyre ta byrådsmakten alene.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

Realistisk

Publisert nesten 11 år siden

Nå skal det i sannhet sies at FrP i byråd i Oslo er noe helt annet enn det FrP vi ser i rikspolitikken.  Dog bør vi ikke undervurdere de signaler og betydning den politiske styringen av Oslo vil gi rikspolitisk.  Da tror jeg neppe Venstre setter seg ned ved samme bord som FrP.  I det minste håper jeg at så ikke skjer.

Kommentar #2

Peter Eide Walseth

38 innlegg  252 kommentarer

Oslo-politikk

Publisert nesten 11 år siden

Jeg er vara til bystyret, også for KrF, og er helt enig i at vi bør ta sete  i byrådet. Det er fordi flertallet i bystyret oftest dannes mellom disse fire partiene, og fordi det vil være det beste for byen.

Og jeg er faktisk overbevist om at det er viktigere med den politikken som føres enn eventuell symbolpolitikk. Jeg har tro på lokaldemokratiet, og lokalt folkestyre. Jeg er mot et regjeringsamarbeid med Frp, men vil ha byrådsamarbeid.

Kommentar #3

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

Oslo byråd

Publisert nesten 11 år siden

Jeg vil først minne om at Venstre står nærmere Ap enn FrP.  Med det i minnet så tror jeg Venstre vil ha større muligheter med å fortsatt stå utenfor et byråd hvor FrP er med.  På den annen side så har jo ikke FrP's deltagelse i byrådet vært noe som historikerne vil juble over.  Det har stort sett vært den ene fadesen etter den andre med byråd som stikker av når regningen kommer på bordet.  Og det er som kjent dyrt å rydde opp etter FrP.  Et fundament for beslutninger vil alltid måtte være det til enhver tid gjeldende flertall i kommunestyret.  Det tidligere byrådet som bestod av H, KrF og V klarte å styre kommunen på en utmerket måte.  Det var FrP's furting og trusler som gjorde at de ble tatt inn i varmen og KrF og V sa klokelig takk for seg.  I praktisk politikk - også i Oslo kommune - vil jeg påstå at det er for stor avstand mellom FrP og V i saker som skole, miljø, oppvekst og kultur til at disse skulle kunne sitte ved samme bord.  Og med valget friskt i minne tror jeg FrP's blamering over Venstre og sentrumspartiene generelt sitter i hardt og lenge.

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
17 dager siden / 1461 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
27 dager siden / 1285 visninger
Morna, Facebook!
av
Heidi Terese Vangen
rundt 1 måned siden / 1166 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
7 dager siden / 927 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
3 dager siden / 873 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
26 dager siden / 568 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere