Verdidebatt

Pollestads harde oppgjør

Etter Pollestad oppgjør med gamle venner skriver Olav Rune Ekeland Bastrup om «ondskapens herredømme som erobret det katolske maktsentrum...»

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

«Jeg anså det som uverdig å kjempe for en stilling i Kirken,» skriver den profilerte katolikken i Anklaget dagbok 2008-2011.

Pollestad omtaler Den katolske kirke i Norge som «en mer og mer ghettopreget minoritetskirke». Dette er Pollestads forsvarsskrift der han avviser alle anklager om seksuelle krenkelser og overgrep. Pollestad tar her et kraftig oppgjør med sine navngitte og anonymiserte motstandere, og takker samtidig sine venner og støttespillere. Han mener seg utsatt for minst to årtiers ondsinnet ryktespredning.

«Det eneste jeg nå skjønner er at jeg ikke har noen fremtid i en slik gjørme av hykleri og vilkårlighet,» skriver Pollestad.

Biskop Bernt Eidsvig sier blant annet til Vårt Land at han tror Pollestad har «problemer med å se konsekvensene av egne handlinger»:

– Det ville på dette tidspunkt ha vært ytterst vanskelig for Pollestad å komme tilbake. Med mange av sine utsagn hadde han provosert de fleste av sine kolleger utover det rimelige. Han antyder visst selv i sin bok at han ble grundig lei av å være «pater Pollestad». Jeg tror nok problemet heller var at han ikke lenger uttalte seg som den pater som tidligere hadde gledet, inspirert og oppbygget så mange. Jeg håper ennå at han finner tilbake til denne identitet og ikke søker å bli en sekulær kulturpersonlighet, sier Eidsvig.

Har Pollestad rett i at Den katolske kirke i Norge er preget av hykleri og vilkårighet? Eller har biskop Eidsvig rett i at Pollestad har provosert sine kolleger utover det rimelige?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt