Verdidebatt

Noen homofile som underdogs

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg hadde i grunnen ikke tenkt å produsere et eget innlegg om homofili da jeg registrete meg her. Jeg kan ikke fatte hvorfor skillet mellom legning og praksis blir så vanskelig å fordøye for mange, og hvorfor kristne som forsvarer dette skillet skal bli omtalt som lite forståelsesfulle mm av andre. Flere personer har i de debattene jeg har sett til nå gjort det klart at de verdsetter homofile personer på like fot med andre mennesker, men at de ikke kan frasi seg den kristne grunnvoll de står på som peker på at homofilt samliv er synd. Dessverre sier noen kristne ting, som med fordel kunne vært usagt. Slike mennsker, som ikke greier å passe munnen sin, fins alle steder og ikke bare blant kristne. Det er trist at de fins, men slik er det nå en gang.

Alt dette har vært debattert side opp og side ned. Det trengs ikke noe nytt innlegg fra min penn om det. Når jeg likevel har valgt å gi meg i kast med tastene, så er det fordi jeg syns at det er en gruppe som blir svært lite omtalt, om den i det hele tatt har vært nevnt her hjemme på berget: Hva er alternativet for de som ikke ønsker å leve ut sine homofile følelser, men som ønsker å leve i pakt med sin kristne tro? Skal de måtte være nødt å gå med bøyd hode, fordi de ikke passer inn i det politisk korrekte klimaet?

Jeg tenker spesielt på ungdommen som er sårbar. Samfunnet rundt dem hamrer i veg om at er man homofil, så skal det leves ut samtidig som mange kristne blir betegnet som gammeldagse og intolerate som ikke har den homofiles ve og vel i tankene.

En gang jeg diskuterte dette med noen, surfet jeg på nettet og slumpet til å finne en hel haug med organisasjoner som støtter homofile mennesker som ønsker å leve i pakt med sin religiøse overbevisning, dvs avholdende. Av det jeg leste kunne jeg se at det var mange som strevde den motsatte kamp enn den som kjempes i Norge. De strevde altså for å få lov å være seg selv med sin legning uten å bli "tvunget" til å leve den ut.

Det som slo meg da jeg fant disse websidene, var at ingen hadde linker til Norge. Norge har altså muligens ikke det støtteapparat for denne gruppen som andre land har. Hvem skal kjempe deres sak her hjemme? Hvem skal skrive bok om hvordan de opplever det norske presset om å leve et liv de ikke ønsker å leve som kristne?

Hvis denne gruppen ønsker støtte ser det ut til at de må danne forgreninger, fra allerde eksistrende organisajoner, til Norge selv. Det trengs det sikkert styrke til for å greie. Norge burde være raus nok til kunne støtte denne gruppen også.

I en jødisk avis i intervju med Seth Mandel (Nov. 2007) sier Arthur Goldberg, som bla samarbeider med den jødiske organisasjonen JONAH* og som også har skrevt en bok om alternativer, dette:

"A civil rights activist in the 1960s and 70s, and an advocate for Soviet Jewish émigrés in the 70s and 80s, Goldberg believes his work with JONAH is a natural progression of his advocacy, since the current political and social climate is most difficult for homosexuals who want to change, but are scorned by society at large who devalue their struggle and are treated as traitors by the mainstream gay community.

"I've always been one to try to help the underdog," he said.

Slik debatten om homofili har utartet seg i Norge, er jeg stygt rett for at homofile som ønsker å leve i pakt med sin tro, dvs avholdene, kan bli nettopp det; underdogs!

Dersom noen skulle ønske å kjempe den andre kampen når de f.eks skal hjelpe unge i evt seksuell identiteskrise, legger jeg ut disse linkene:

Faith-Based Ministries

Support Resources for Family & Friends

* JONAH = Jews Offering New Alternatives to Homosexuality

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt