Verdidebatt

Protestfestivalen 2011 og flokken med feiginger

Under 1700-tallets salmetradisjon ble de troende vasket hvite i lammets blod, mens de i disse dager inviteres til debatt med overskriften: " Er de kristne blitt en flokk feiginger?"

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I 1765 skrev Brorson salmen; "den store hvite flokk å se som tusen berge full av sne. Det er den helteskare.."

Nå, 246 år senere, har ordbruken endret seg - en flokk med feiginger(?) er i ferd med å innta Kristiansand. Er det hensiktsmessig å øke debattgløden med denslags invitasjoner? Eller fungerer det mer til å piske opp stemningen foran nok en batalje mellom kristne og humanetikere m. fl?

For ordet "feig" forbinder jeg ikke akkurat med et honnørord, men kanskje vi har blitt så vant med at kristne og humanetikere barker sammen til knokkelkamper i livssynsringen at vi har sluttet å reagere på ordvalget?

Joda, her blir sikkert nok av spennende debatter der deltakerne bakenfor triggerpunkt-overskriftene greier å samle seg til en konstruktiv samtaleform - (selv om Levi Fragell kunne meddele for et par uker siden på en annen VD-tråd, at han "gruet seg").

Og mens debattknivene slipes i Kristiansand foran onsdagens "flokk-med-feiginger-vinkling", kunne vi kanskje la oss inspirere til en VD-versjon av festivalen i sørlandsbyen der vi også deltar under f.eks denne debattlinjen fra Protestfestivalens program:

"Fremtredende kristne ledere har avskaffet helvetet. Men kan himmelen finnes, hvis helvete ikke eksisterer?"

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt