Verdidebatt

Miljøpartiet De Grønne kan avgjøre i Oslo

- Det skriver VG, NRK og Nettavisen i dag

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Miljøpartiet De Grønne kan avgjøre hvem som overtar byrådskontorene (NRK).

De rødgrønne partiene får 29 mandater i bystyret - nøyaktig like mange som de borgerlige partiene. Dermed kan det bli Miljøpartiet de grønne (MDG) som avgjør hvem som overtar byrådskontorene. Partiet sitter på vippen og kan avgjøre hvilken blokk de vil støtte (VG)

1. kandidat Harald August Nissen vil verken garantere støtte til høyre eller venstre, men forteller gjerne om erfaringene fra Trondheim, der Miljøpartiet er en del av maktgrunnlaget for Ap-ordfører Rita Ottervik. Nissen har selv sittet i bystyret i Trondheim og vært utvalgsleder. (Nettavisen).

De Grønne har en utradisjonell ledelse, med to personer (mann og dame) som talspersoner. Det krever stor evne til samarbeid. (mer om dette i Ukeavisen ledelse).

Godt å se at De Grønne endelig får litt mediaoppmerksomhet. Budsjettet er ikke stort nok til at man kan dele ut det geniale partiprogrammet til flere enn de som ber om å få et...

I flere kommuner ligger partiet på vippen. En undersøkelse InFact har gjort viser at 12% vurderer å stemme MDG i hovedstaden (Infact/MDG). Er du en av dem som vurderer MDG?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt