Audun Hjertager

149

Miljøpartiet De Grønne kan avgjøre i Oslo

- Det skriver VG, NRK og Nettavisen i dag

Publisert: 3. sep 2011

Miljøpartiet De Grønne kan avgjøre hvem som overtar byrådskontorene (NRK).

De rødgrønne partiene får 29 mandater i bystyret - nøyaktig like mange som de borgerlige partiene. Dermed kan det bli Miljøpartiet de grønne (MDG) som avgjør hvem som overtar byrådskontorene. Partiet sitter på vippen og kan avgjøre hvilken blokk de vil støtte (VG)

1. kandidat Harald August Nissen vil verken garantere støtte til høyre eller venstre, men forteller gjerne om erfaringene fra Trondheim, der Miljøpartiet er en del av maktgrunnlaget for Ap-ordfører Rita Ottervik. Nissen har selv sittet i bystyret i Trondheim og vært utvalgsleder. (Nettavisen).

De Grønne har en utradisjonell ledelse, med to personer (mann og dame) som talspersoner. Det krever stor evne til samarbeid. (mer om dette i Ukeavisen ledelse).

Godt å se at De Grønne endelig får litt mediaoppmerksomhet. Budsjettet er ikke stort nok til at man kan dele ut det geniale partiprogrammet til flere enn de som ber om å få et...

I flere kommuner ligger partiet på vippen. En undersøkelse InFact har gjort viser at 12% vurderer å stemme MDG i hovedstaden (Infact/MDG). Er du en av dem som vurderer MDG?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Audun Hjertager

149 innlegg  1187 kommentarer

- og andre steder

Publisert nesten 9 år siden

De Grønne er inne i de tre største byene

Tromsø: 2,3 % til MDG, ett mandat og "dødt løp"

5,1 % til De Grønne i Trondheim, og 4. største parti

Spennende å se hva resultatet blir til slutt. Økt oppslutning på 1000% er vel for mye å håpe på, men det er i hvert fall betydelig større grunn til å være optimist med tanke på fremtidens sosiale og økologiske miljlø.  

Kommentar #2

Eirik Flikke

70 innlegg  377 kommentarer

En deilig dagen derpå

Publisert nesten 9 år siden

Hei Audun.

Som en av dette valgets klare vinnere, stiller jeg meg i køen for gratulasjoner dagen derpå. Med "plasser" både i Oslo og Hordaland blir De Grønne et svært spennende parti å følge videre.

Luftkvaliteten i vakre Bergen befinner seg jo i perioder på samme tragiske nivå som en sliten engelsk industriby og forbedringspotensialet her er nok noe kanditaten deres skal fordype seg i med "hud og hår". I Oslo har vi Akersælva som med De Grønnes disippel har fått en vokter på ælvas ferd fra Maridalsvannet til fjordmunningen. Kanskje miljøkriminaliteten på sikt skal nærme seg samme alvorlighetsgrad hva strafferammer angår, som f.eks økonomisk kriminalitet.

Utsiktene ser lysere ut med De Grønnes vernende engasjement - nå også i betydelige posisjoner. Og hvis vi tar en titt på utviklingen i sentrale deler av Europa og oppslutning blant nødvendige mijøtiltak der, ser vi konturene av hvilken grønn bølge som blåser opp mot våre breddegrader også.

Jeg stemte "storebrorgrønt" i går, men ved neste anledning blir det enda Grønnere.. Og siden jeg er en fyr med fiskestang - som næring til kropp og sjel - ser jeg naturligvis frem til den dagen laksen svømmer rundt i Maridalsvannet under hedersbetegnelsen: MARIDALSLAKSEN.

Hilsen Eirik. 

Kommentar #3

Harald Korneliussen

25 innlegg  672 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden

Det ble ikke vippeposisjon (skjeldent en får det med så mange små partier!) men det ble i alle fall ett mandat her i Oslo. Så får dere vise hva dere kan utrette med det, da!

Forøvrig et PR tips: logoen til MdG bør inkludere en "²", så folk vet hva det betyr når "andre" begynner å få større andeler enn partiene som listes opp :)

Kommentar #4

Audun Hjertager

149 innlegg  1187 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden
Harald Korneliussen. Gå til den siterte teksten.

Forøvrig et PR tips: logoen til MdG bør inkludere en "²", så folk vet hva det betyr når "andre" begynner å få større andeler enn partiene som listes opp :)

He, he. Ja, så kan den forhåpentlig brukes i forbindelse med eksponensiell vekst også :). Jeg er forøvrig bare medlem. De Grønne er en politisk retning jeg har tiltro til. Jeg har betalt kontingenten og har tiltro til "dem", og ingen andre politiske retninger, ikke mer... Jeg har sett at landsstyret og de tillitssvalgte er svært oppegående, med svært mye i topplokkene og med et solid program å jobbe ut fra. Noe av det de trenger mest nå, tror jeg, er erfaring med media og med offentlig debatt. Krysser fingrene.

Kommentar #5

Audun Hjertager

149 innlegg  1187 kommentarer

Grønn valgvinner

Publisert nesten 9 år siden
Eirik Flikke. Gå til den siterte teksten.

Som en av dette valgets klare vinnere, stiller jeg meg i køen for gratulasjoner dagen derpå. Med "plasser" både i Oslo og Hordaland blir De Grønne et svært spennende parti å følge videre.

Gratulerer i lige måde. 17 kommuner (2 på Nesodden og 2 i Trondheim) og en (superprest) på fylkestinget i Hordaland tror jeg det ble. Fremtiden i våre hender liker dette også :).

Kommentar #6

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

.

Publisert nesten 9 år siden

Gratulerer med godt valg, Audun :)

Det blir virkelig spennende å følge utviklingen videre. Ikke minst med den flotte talspersonen dere har fått i  Hanna Marcussen.

Godt å høre en politiker som brenner for en mer miljøvennlig, fredelig og rettferdig verden, - en rettferd som også må gjelde på verdensbasis. - Jeg tror på henne når jeg hører hun sier de er det eneste partiet som har tatt inn over seg de problem vi opplever i dette århundre, når hun så sterkt fremhever miljø og ikke-vold som faktorene som må ligge til grunn for handling.

mvh  mette

Kommentar #7

Audun Hjertager

149 innlegg  1187 kommentarer

Ja, vi vil se mer til De Grønne

Publisert nesten 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

når hun så sterkt fremhever miljø og ikke-vold som faktorene som må ligge til grunn for handling

Ja, det varmer og lover bra at vi vil se mer til mennesker som kjemper for dette.

Nissen (tv.) er valgt inn i Oslo og er partiets leder (talsperson) sammen med Hanna. 

Shoaib Sultan. Toppolitiker for De Grønne i Oslo, kjernekar og bl.a. tidligere generalsekretær i Islamsk Råd.

De Grønnes toppkandidat, Eva Joly, i Frankrike. Karen til høyre er SV-politiker Audun Lysbakken, som besøkte vår grønne kandidat i Frankrike under valgkampen i Norge; kanskje for å be om råd (?). Hun henviste nok til De Grønne i Norge ;-)

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
26 dager siden / 1506 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
6 dager siden / 1411 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
17 dager siden / 1101 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
13 dager siden / 1003 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 671 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
22 dager siden / 456 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere