Verdidebatt

Lingnelser som Jesus talte om gjelder vårt liv

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Denne lignelsen kom jesus med i matteus 25 1-13

Da kan himmelriket sammenlignes med ti brudepiker som tok oljelampene sine og gikk ut for å møte brudgommen.2Fem av dem var uforstandige, og fem var kloke.3De uforstandige tok med seg lampene sine, men ikke olje.4Men de kloke tok med seg kanner med olje sammen med lampene sine.5Da det trakk ut før brudgommen kom, ble de alle trette og sovnet.
6 Men ved midnatt lød et rop: 'Brudgommen kommer! Gå og møt ham!' 7 Da våknet alle brudepikene og gjorde lampene sine i stand. 8 Men de uforstandige sa til de kloke: 'Gi oss litt av oljen deres, for lampene våre slukner.' 9 'Nei,' svarte de kloke, 'det blir ikke nok både til oss og dere, gå heller til kjøpmannen og kjøp selv!'
10 Mens de var borte for å kjøpe, kom brudgommen, og de som var forberedt, gikk sammen med ham inn til bryllupet, og døren ble stengt.11 Senere kom også de andre brudepikene og sa: 'Herre, herre, lukk opp for oss!'12 Men han svarte: 'Sannelig, jeg sier dere: Jeg kjenner dere ikke.'
13Så våk da, for dere kjenner ikke dagen eller timen

Denne lignelsen er veldig aktuel i dag, hvis man ser på de ti jomfruer så er de alle i utgangs punktet frelst. alle hadde tatt i mot jesus, alle hadde olje lamper med seg for å møte brudgommen.og hva er betydningen oljelampe, er det ikke vårt tempel det er snakk om.men på veien er det noe som skjer med de 5 uforstandige jomfruer. Selv om de hadde tatt i mot frelsen, så begynte det å lekke ut olje på veien, de begynte å gå tom.og til slutt så hadde de gått helt tom, da brudgommen hadde meldt sin annkomst, så spurte om de kunne få litt olje fra de forstandige, men de hadde bare nok til seg selv. frelsen kunne ikke kjøpes tilbake. de hadde levd et liv i nåden på synd med viten og vilje.de hadde tilatt synder i sitt liv, de hadde falt i en åndelig søvn. så deres hjerter ble forherdet på veien.de hadde gjerne tenkt at det vil drøye til Jesus kommer, så vi kan like godt leve livet ut i verden som er så fristende. Det er ofte det som er problemet hos mange kristne i dag. man er kristne i navnet.  de verken leser bibelen de lovsynger ikke men ber av og til  og går i kirken for å vise seg fram. men hvis man ikke omvender seg i fra sin synd så vil den føre til død. slik det står i Guds ord.Har man sin sak i orden. kan man be Gud ransake hvert enkelt av oss og se om vi er på den rette vei. jeg tillot mange ting i mitt liv. jeg tillott porno i 18 år jeg tilott avguder med å bli avhenige av spil.l store avguder ble dette i mitt liv, jeg levde i synd som kunne føre til død for meg. dette er svært alvårlig situvasjon for frelste mennesker Gud tåler ikke synd. Gud forandret mit liv ved å åpne opp mine søvnige øyne og et hjerte som var forherdet ble knust og bygget opp igjen. la ikke synden som så lett henger seg på oss få tak på deg, om det er bægjær om det er avhenighet, eller andre som tin i livet har blitt en avgud, Gud elsker oss så høyt og Han bryr seg om oss ver enkelt av oss. vær da våkne sier Jesus klart og tydelig, og det sier Han flere ganger, omvend dere for himmelriket er nær. bær da frukt som svarer til omvendelsen. Det å vende seg bort fra sin synd som har hengt seg på oss er viktig. da tar med et steg i sitt nye liv man skal arbeide på sin frelses vei. kan man synde selv om man har blitt født på nytt. selvfølgelig. man faller, men da har man blodets kraft som renser oss fra all synd.det er stor forskjell på å leve i synden, og ha vendt seg bort i fra det gamle, og vandre i på det nye livet i Kristus vær da ikke som de uforstandige som ikke var klar når jesus kom igjen. la dee ikke lure av det som blir sådd av denne verden, da blir man et ugress.

linelsen om ugresset

"Himmelens rike er likt en mann som sådde godt såkorn i åkeren sin. Men mens menneskene sov, kom fienden hans og sådde ugress blant hveten og gikk så bort. Men da kornet hadde vokst opp og gav avling, kom også ugresset til syne. Eierens tjener kom så og sa til ham: Herre, var det ikke godt såkorn du sådde i åkeren din? Hvor kommer da ugresset fra? Han sa til dem: En fiende har gjort dette. Tjenerne sa til ham: Vil du da at vi skal gå og samle det sammen? Men han svarte: Nei, dere kunne også komme til å dra opp hvete når dere samler sammen ugresset. La begge vokse sammen inntil høsten. Når tiden for å høste kommer, vil jeg si til høstarbeiderne: Sank først sammen ugresset og bind det i bunter og brenn det! Men hveten skal dere samle inn i låven min."

Denne lignelsen handler også om at alle i utgangs punktet er kristne som vokser opp i samme åker .men ugresst fører vranglære og forgifter sitt hjerte og andre med sitt budskap

I lignelsen sa Jesus også at de to kornslagene skulle vokse sammen til høsten og at høstarbeiderne ikke er mennesker men engler. Det betyr neppe at "det gode kornet" ikke opplever et ansvar for å vise og forkynne forskjellen mellom de to gruppenes ideologi. Når den endelige konsekvensen av "anomia" troen er det Jesus sa; "sank først sammen ugresset og bind det i bunter og brenn det," vers 30, betyr jo det fortapelse. Ingen sann kristen kan rolig være vitne til at mennesker går på fortapelsens vei uten å engasjere seg. Kjærlighet til og fra Gud skaper alltid kjærlighet til mennesker. De vil selvfølgelig forkynne sannhet og advare mot den falske "anomia" læren slik alle profetene, Jesus og disiplene gjorde. Men siden fienden er djevelen og det er han som har sådd denne livsfarlige "ugress" teologien, må de regne med motstand og kamp. Bibelen sier at djevelen vet høsten nærmer seg og at han har liten tid igjen, men han er rasende og slår ennå godt fra seg.

Hvis du med denne lignelsen i tankene prøver å forstå det som kommer til å skje på jorden like før Jesus kommer igjen, er det mange biter av puslespillet som faller på plass. Det gode kornets største problem blir da ikke rå hedenskap men noe som på utsiden ligner det gode kornet, men på innsiden er giftig og farlig. Ja, det er så farlig og vanskelig å oppdage at mennesker ikke er gitt oppgaven å luke det bort.Det er et arbeid bare Guds engler kan utføre. Men hvorfor forteller da Jesus oss rett ut hva som skiller de to fra hverandre? Hvis vi holder oss til lignelsens konklusjon og prinsippenes overføring til vår egen tid, kommer mange kristne til å skifte ståsted i den siste tid. Mange vil bli oppmerksomme på at forkynnere har ført dem vill og de vil "gå ut fra" religiøse systemer som fortsetter å lære "anomia" teologi. Samtidig ser vi at mange også lar seg lure av "fienden" og flørter iherdig med den lettvinte kristendommen ugresset lanserer. Siden ingen av oss med sikkerhet vet hvor andre er i sin kristne vandring, må vi alle trå varsomt. Selv om vi ikke kjenner andres innerste tanker, kan vi godt registrere om de har rett eller gal holdning til temaet her omtalt. Vi må alltid være villige til å advare mot det falske og påvise alternativet, men vi skal elske de som er ført vill. Det er jo nettopp denne kjærligheten som motiverer til å advare og hjelpe andre på rett vei. Skulle noen påstå at en kristen ikke skal advare mot falsk forkynnelse, bør du invitere vedkommende til å blåse støvet av sin bibel og bli korrigert av hva som står skrevet i den.

en liten vekker blant troende som har latt seg forgifte med det budskap som er så lett å like. Det behagelige.Jesus har aldri lovt at veien er bred. men smal og få er de som finner den.

så vær da våkne og la ikke den åndelige søvnen få tak på deres hjerter.

Guds fred

mvh

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt