Audun Hjertager

149

Prestestemmer til Miljøpartiet

En undersøkelse viser at prester stemmer grønt, sosialistisk og kristendemokratisk

Publisert: 1. sep 2011

En undersøkelse i Sverige viser at kvinnelige prester stemmer på Miljøpartiet (De Grønne er store i Sverige), mens mennene stemmer Kristendemokratene. I Norge tegner Stiftelsen Kirkeforskning et litt annet bilde: Prestene her sympatiserer helst med Ap og SV etter KrF. 

Stemmer de likt i nabolandet, eller er vi mer konservative i Norge? Eller mangler det et parti her som svenskene har? Politikk må handle om å legge tilrette for medmenneskers fred og frihet, og bevare og forvalte skaperverket/naturen og felles ressurser. Religion og religionsutøvelse hører mer til på det personlige planet så langt jeg kan forstå. Med enkle, gode, overordnede mål kan man dessuten samarbeide godt, og få ting til. Man slipper å møte veggen allerede når man tolker et dogmatisk verdigrunnlag ulikt. Det betyr vel lite hva man kaller det man tror på: Det som betyr noe i politikken er prioriteringene, og resultatene man kan vise til. Når troen gjenspeiler seg i handlinger er det grunn til følge, og jeg vil se hva De Grønne får til. 

De Grønne er eks. KrF'er Tom Sverre Tomren, eks. fylkesleder i KrFU Tor Øyvind Westbye og eks. generalsekretær islamsk råd Sohaib Sultan i samme båt; hhv-. 1. kandidat til Hordaland fylke, leder i Bergen og 3. kandidat i Oslo. De Grønne anbefales å stemme på. Har du ikke muligheten i kommunevalget, så stem grønt på fylkestinget! 

De Grønne trenger å bygges opp i Norge. Man har ikke råd til å dele ut informasjon til velgerne i år, men kanskje ved neste valg: Hver stemme betyr økte offentlige tilskudd, og i år er det grønne kandidater på vippen i mange kommuner,

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
21 dager siden / 1485 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 1229 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
12 dager siden / 1070 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
8 dager siden / 964 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
30 dager siden / 626 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
17 dager siden / 434 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere