Verdidebatt

Ironivarsel

I ett av sine siste kåserier i NRK foreslo den mangeårige kåsør Ivar Eskeland, som jeg hadde gleden av å kjenne, at det i Norge burde være påbudt ved lov at enhver som praktiserte ironiens kunst måtte sende ut varsel 14 dager på forhånd.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Eskeland fortalte om den utrolige egenskap god ironi har til å hisse opp de humørløse gemytter, de som verken vil eller kan forstå det subtiles kunst. I følge Eskeland, de subtile vassheters mester, dog alltid med et smil i stemmen, fantes det usedvanlige mange grinebitere i Norge. Han tilskrev det Norges særegne topografi og de spesielle klimatiske forhold, som ikke har de mest oppkvikkende virkninger på sinnet. Eskeland kunne i alle fall knapt åpne kjeften sin på NRK uten at postboksen hans rant full av hatpost. I dag ville mailboksen hans rent full. Om man derimot sendte ut et statlig sanksjonert ironivarsel på forhånd, kunne folk få litt tid til å stålsette seg, og de psykologiske skadevirkninger bli noe mindre.

Dessverre har en lov i tråd med det Eskeland foreslo aldri sett dagens lys. Det er synd, for i vår internett-tid er den mer påkrevd enn noen sinne.

Men i Eskelands ånd vil jeg derfor følge hans oppfordring, både med tanke på eget og mine meddebattanters velbefinnende.

Hermed sendes ut

IRONIVARSEL

idet jeg om en ca 14 dagers tid vil publisere et innlegg her på forum som vil kunne terge mange, og more noen.

Ullevål, 01. 09. 2011

Olav Rune Bastrup

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt