Verdidebatt

Norske gisler i Kongo

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I et skittent  fengsel i Kongo sitter det to norske unge menn som er helt uskyldig dømt for å ha drept sin sjåfør midt inne i svarteste jungelen, og ikke bare det de er i tillegg dømt for å være spioner for den Norske stat og selveste kong Harald.

Hvorfor i all verden skulle to norske menn drepe sin stakkars fattige sjåfør midt inne i en jungel i Afrika?En sjåfør som de var helt avhengig av for å komme seg fra a til b i jungelen i et fremmed land.

Hele historien er jo helt absurd fra begynnelse til slutt.Alikevel så sitter disse to fortsatt ,etter to år, fengslet i Kongo.Ingen klarer visst å få dem ut , selv om saken er så gjennomsiktig, det er jo penger de vil ha i kongo, i fra den norske stat.

Dette betyr at de to er gisler.

Det likner jo overhodet ingenting at et land kan komme med slike anklager i mot Norge også slippe unna med det, og fortsatt holde to Norske statsborgere som gisler i flere år uten at Norge kjemper med nebb og klør for å få dem ut.

Jeg synes Norge burde trukket all økonomisk støtte til landet intill de skjønner allvoret og utleverer de to gislene .

Dette er nok et tøft land som bare skjønner tøffe forhandlingsmåter.

Det er kanskje litt merkelig men jeg hadde en sterk opplevelse rett etter at Joshua French og Tjostolv Moland ble arrestert.

Min første tanke når jeg så de to på tv skjermen var at de kanskje hadde gjort noe galt der nede , men samtidig fikk jeg så lyst til å be for dem.Jeg visste jo ingenting om disse to men jeg fikk altså en bønne byrde for dem.

En natt denne tiden så fikk jeg en helt klar drøm hvor Tjostolv og Joshua stod foran meg i et hvitt skinn, Joshua litt lysere enn Tjostolv i håret og de var veldig unge ,vakre gutter , og Joshua French sa inderlig disse ordene til meg: " Vær så snill å fortsette å be for oss!"

Denne drømmen overbeviste meg på et tidlig tidspunkt om at disse unge mennene faktisk er helt uskyldig.

Noen vil kanskje si "det er bare en drøm", men jeg kan bare svare at det ikke er hver dag jeg får bønnebegjær av mennesker igjennom drømmene mine i så tydelige drømmer som dette. Jeg tviler på at det er dagligdags hos noen andre heller.

Iallefall så overbeviste det meg om at de to er uskyldige .Og saken har jo i seg selv framstått så søkt etterhvert, at selv uten denne indre opplevelsen så ville jeg uansett tro  at de er uskyldig dømt og fengslet.

For meg så er det med dette viktig å få frem  at to nordmenn sitter uskyldig dømt i et fengsel i Kongo.

De har overhodet ingen rettsikkerhet og forholdene de soner under er så skrekkelige at man lurer på hvor lenge de kommer til å overleve.

De får verken mat eller rent vann av de kongolesiske myndighetene men overlever kun på hjelp utenfra.Innsamlede penger fra venner i Norge har hjulpet dem til nå, og vi får bare takke Gud for at de har overlevd alle sykdommene som herjer i dette skitne fengselet.

Her er en link til bloggen som familien driver i denne desperate situasjonen:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt