Verdidebatt

Hvis kirken er viktig...

Hvorfor skal vi stemme ved kirkevalget?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I Kirkevalgbrosjyren blir man bedt om å stemme hvis kirken er viktig. Men hva betyr det?

Det har blitt påpekt at innholdet i kirkevalgbrosjyren er rimelig tynt. Jeg synes det er bra at man i denne brosjyren vil få frem at kirken er viktig, men måten det gjøres på synes jeg er hårreisende. Det er mildt sagt urovekkende at man går bort fra det kristne budskapet og omfavner sermoniaspektet ved kirken. Hvis kirken er viktig som sermonimester, så skal man altså stemme på kirkevalget.

Det er ikke noe galt i å være en sermonimester, men på hva slags grunnlag skal kirken være dette? Når dåp og konfirmasjon - i følge kirkevalgbrosjyren - handler om feiring av liv og videreføring av verdier, da er det kristne fundamentet skjøvet bort. Frelse er borte. Jesustroen er borte. Kristus nevnes ikke.

Skal vi virkelig stemme ved kirkevalget fordi kirken er en festarrangør? Jeg tror kirken handler om noe mer: Hvis kirken er viktig i ditt åndelige liv, om den er viktig for ditt fellesskap, viktig for å nå ut med evangeliet om Jesus Kristus, da bør du engasjere deg i kirken! Og det innebærer å stemme ved valget.

Jeg synes kirken skal være ærlige om sitt kristne fundament. Kanskje burde den heller spørre "Hvis Kristus er viktig…"?

Hvis kirken er viktig for folk er ikke jeg fornøyd med høy valgdeltakelse. Hvis kirken er viktig, så synes jeg vi bør gå i kirken, bli aktiv i menigheten, oppsøke fellesskapet. Dette er mye viktigere, og mye bedre, enn høy valgdeltakelse.

Martin JakobsenKandidat i Agder og Telemark

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt