Verdidebatt

KrF og sidevalg

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er bra lenge siden jeg var et politisk menneske. Det ble for mye krangling om hvem som var best og hvem som var dårligst i klassen. Og jeg som trodde at sandkassementaliteten hørte de små barn til.

Likevel, jeg velger selvsagt, og er takknemlig for den muligheten i landet vårt.                                Men jeg gjør mine refleksjoner også, som sikkert ikke blir hørt i all støyen.

I dette valget fikk KrF seg en ”blåveis” igjen, og Venstre det som verre var, hvorfor ?

Den som eksakt kunne svare på det.   Hva med KrF. Sitt sidevalg, for ikke å si valg av sideflesk.

Mange har bedt om valgseier på borgerlig side ser jeg.  Jeg var nokså ambivalent i den saken.  Hva slags rot kunne det blitt  av det da tro ?

Mitt spørsmål er:  Hvorfor kunne ikke KrF. – Venstre og Senterpartiet  være de som dannet en politisk blokk og regjering ved forrige valgkamp ?

Historisk sett er nok venstresiden uspiselig for KrF. på grunn av sin erklærte ateisme, marxisme og alt det der.  Men har ikke AP i dag en litt annen holdning til alt dette enn under

KrF.  sin fødsel og oppstandelse.

AP sier solidaritet – KrF. sier nestekjærlighet. Ligger det ikke en forenende  mulighet her ?

Ja, ja jeg vet alt det der om ugudelige lover(som kanskje egentlig var en allmisse til SV) som vi gremmer oss over, inklusivt undertegnede.

Men er det ikke blitt sagt at: ”politikk er det muliges kunst”.  Krangling og gremmelser er i hvert fall ingen kunst.

Jeg hadde håpet at SV hadde fått enda mindre oppslutning en de fikk. SV har nok klart å påvirke arbeiderpartiet ganske bra i denne perioden tror jeg, men fordøyelsesproblemer med alle kamelene har tatt på.

Det vil nok dukke opp problemer nå som verken AP eller SV kan fire seg imellom på.

Særlig kan oljeboring i Lofoten bli spennende.

Dersom SV forlater regjeringen på et visst tidspunkt, og  AP + SP blir mindretallsregjering

Hva da med KrF og Venstre sine tils. 12 mandater.  Om de forhandlet seg frem til en plass i regjeringen hadde de i hvert fall hatt muligheten til å påvirke i stedet for å stå ved gjerdet og bruke munn på dem som styrer.   Jeg ser ikke noen annen mulighet til å reversere både ekteskapsloven og mye annet på sikt.  Og kanskje vil en og annen arbeiderpartivelger

lekke over til KrF. og  de andre partiene også, hva vet vi ?

Å lene seg til FRP er som å lene seg til en tett tåkesky, en ser ikke engang hvor en faller. Dessuten har Carl I Hagen "lovet" at KrF og Venstre skal ut av Norsk politikk. "På sikt har deikke noe der å gjøre", uttalte han på valgnatten – var det noen som sov da ?

Har ikke  egentlig AP og KrF mer felles saker enn saker som skiller dem. Å ha påvirknings muligheter når ikke annet er mulig må vel være noe av det optimale i politikken – eller hva ?

”Jeg spørger kun, mitt kall er ei at svare!”

Hilsen en politisk ukyndig.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt