Per Einar Sønnesyn

352

Malplassert "Mord og mysterier " på TV 2

Er det for mykje å venta at media skal luka ut det mest provoserande etter Utøya?

Publisert: 20. aug 2011

Med ein ung gjest i huset kom me i skade for å sjå på "Mord og mysterier " på TV 2, sidan det meir kultiverte Poirot kom seint på fredagskvelden.

Miljøet var noko aparte, med mange merkverdige personar. Etter kvart vart filmen so ufyseleg, med nærgåande skildringar av åtak på einslege kvinner i skumle nattetimar, og brutale  mord, at det var grunn til å slå av,- men på hi sida var det grunn til å sjå kva dei serverer i tidi etter Utøya.

Det synte seg at den skuldige var ein einsleg hemnar, som såg seg som Guds reiskap, utan synlege kjensler eller anger.

Kvar for seg kom me til å tenkja på A.B. , og tykte det var malplassert av TV2 å senda slikt møl i desse tider!

"Business as usual" TV 2?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Anders Larsen

0 innlegg  75 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Per Einar Sønnesyn. Gå til den siterte teksten.

i skade for å sjå på "Mord og mysterier " på TV 2, sidan det meir kultiverte Poirot

Og dobbeltmoralen var så tjukk at den var til å ta og føle på...

Kommentar #2

Anders Larsen

0 innlegg  75 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

Nei. "Livet går videre"

Kommentar #3

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

Livet må få vende tilbake nå. Jeg fant ikke programmet støtende. Men kanskje en liten realistisk touch ja. Helt greit det.

Kommentar #4

Arnt Thyve

17 innlegg  1393 kommentarer

Få likheter

Publisert rundt 9 år siden

Jeg så programmet, og tenkte ikke på Utøya i det hele tatt. Behring Breivik var politisk motivert, og angrep arbeiderpartiet, mens denne gjerningsmannen drepte folk fordi de hadde syndet. Hvis man ikke tåler å se krim nå etterpå, finnes det rikelig med hjernedød underholdning man kan se. Det eneste som jeg reagerte på, var at man igjen opererte med en "religiøs" gjerningsmann som drepte for Gud. Andelen med britisk krim der gjerningsmennene er religiøse galninger er alt for stor, og er med på å gi et temmelig feil bilde av hvordan religiøse mennesker er. Jeg tror ikke det finnes så utrolig mange slike saker i virkeligheten. Da burde man ikke ha det som tema i krim hele tiden heller fordi man er med på å gi et feil bilde av en gruppe mennesker.

En annen skuffelse var at det var en totalt fremmed person som spilte Barnaby. Hvor har det blitt av John Nettles?

Kommentar #5

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Derrick

Publisert rundt 9 år siden

Til og med gode gamle Derrick ble tatt av plakaten for en periode, en må nesten bare le av nrk.

Kommentar #6

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

.............. og dette samtidig som at de første helgen etter angrepet viste alle nyheter i alle kanaler. Ja, til og med barnekanalen NRK Super. Dette overrasket meg, for jeg visste at i ettertid ville det bli et tema om "hva skal vi si til barna?". Til en senere anledning kan det være lurt om man i det minste åpner en mulighet for at barna kan se sitt i fred og ro, og så kan vi voksne få med oss den informasjonen vi trenger når de har lagt seg. For det manglet da heller ikke på informasjon døgnet rundt.

Ellers er sommeren preget av repriser på NRK og den andre norske kanalene. Men en positiv ting kom ut av dette; Når de først måtte sette inn noe annet slang det ett og annet kvalitetsprogram innimellom alt det trivielle. Jeg fikk flash-backs til streikene i NRK omkring 80/90-tallet. Da ble det satt inn naturprogrammer. Jeg tror jeg kunne på rams hvordan minst 200 dyrearter parrer seg på den tiden, siden det er høydepunktet i deres eksistens. Sant å si er det ikke så store forskjeller fra art til art. Men nå sitter det i det minste.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere