Verdidebatt

Fellesskapet vant valget

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg må ærlig innrømme at jeg er glad vi enda får beholde Norge som en fri og uavhengi nasjon, og at velferdssamfunnet består. Dette er KRF sitt hovedproblem. De står på den siden som ønsker Norge under en fremmed makt, og som ønsker å ta fra oss arvesølvet, selvråderetten og vår handlefrihet.

Jeg mener det er en kristen tanke å beholde verdiene i fellesskap. At vi eier dette landet sammen. Privatiseres verdiene våre og kjøpes opp av kapitalismen så mister politikerne våre makt og påvirkningskraft. Da forsvinner demokratiet.

Vi har både ressursene og kompentansen til å få verdens beste offentlige skoler og helsevesen om alle trakk i samme retning. Hvorfor da privatisere?

Det samme problemet oppstår om vi presses inn i EU. Høyre ville vært en sterk pådriver for en ny EU debatt, og selv om populistpartiet FRP sier at dem ikke har tatt standpunkt i EU saken når Nei siden er så sterk (Taktisk) så stemte både Carl I Hagen og Siv for å endre grunnloven så det skal bli lettere å få oss inn.

Hensynet til demokrati er fortsatt et viktig argument mot norsk EU-medlemskap. Utenfor EU kan vi ha et folkestyre hvor folk deltar, og politikerne står til ansvar for velgerne.

Hvis Norge blir medlem av EU, aksepterer vi at EUs lover går foran Grunnloven og alle andre norske lover. I EUs lovgivende unionsråd er det totalt 345 stemmet, fordelt på landene etter størrelse. Som EU-medlem ville Norge bare fått 7 av stemmene, altså 2 prosent.

Siden 1994 har EUs demokratiske problemer økt. Myndighet over stadig nye områder overføres fra nasjonalstatene til EU, og innbyggerne i EU har liten oversikt over hva som skjer bak de lukkete dørene i Brussel.

I EU vil lilleputtnasjonen Norge ha nok med å kjempe for sine rettigheter mot stornasjonene. I dag er vi frie, selvstendige og har stor handlefrihet. Norge er i dag en av verdens siste virkelige frie nasjoner.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt