Verdidebatt

Valgkamp i rosenes tegn

I morgen starter den nasjonale valgkampen. Også i Rana starter vi i morgen, alle partiene sammen. Som 1. kandidat for KrF blir det mye valgkamp fremover, og jeg synes det blir utfordrende.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

22. juli har preget hele nasjonen. Å sitte å følge nyhetssendingene de første dagene, kombinert med twitter og Facebook var en absurd opplevelse. Å tenke på hva de vi kjente i AUF opplevde, er absurd. Og nå skal vi være uenige igjen. Nå skal skillelinjene frem, for det trenger demokratiet.

Jeg vet at vi er nødt til å vende tilbake til normal politisk virksomhet, men jeg kan ikke si at jeg gleder meg. Jeg håper, og tror, at den politiske retorikken er forandret i lang tid fremover - og at personfokuset og personangrepene vil glimre med sitt fravær.

Men etter å ha hørt om AUF-ere som forteller at de må velge hvilke venners begravelse de skal delta i, så føles det absurd å skulle diskutere lokale saker som flyplass, skolestruktur, eldreomsorg og næringsutvikling. Viktige saker, som har betydning for Rana. Jeg kan ikke for det - perspektivene er endret.

Spesielt tøft må dette være for AUF og Arbeiderpartiet. Den sorgprosessen de står i, kan jeg knapt fatte. Og samtidig skal de styre et land - og drive valgkamp. At de orker. Som alle andre, er jeg dypt imponert over regjeringens håndtering av krisen, og over statsminister Stoltenberg i særdeleshet. Jeg håper vi som politiske motstandere fremdeles klarer å slå ring om dem, selv om vi kjemper om de samme stemmene.

Jeg forstår at valgkampen bør og må starte. Og jeg skal selvsagt ta del i den. Jeg har saker som er viktige for meg, og som jeg tror vi bidra til å gjøre Rana til et bedre sted å bo i. Men valgkampen bli dempet - den må bli dempet. Og ideene skal få stå alene, ikke ledsaget av personangrep og for mye stafasje. Da kan valgkampen bli verdig.

I morgen starter valgkampen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt