Verdidebatt

Dagen i dag...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Dagen i dag er en merkelig dag, den er din", skrev Georg Brandes. Han tenkte på alle dager, og at hver dag gir sine muligheter.

Dagen i dag er en ekstra "merkelig" dag. Det er i dag (og i morgen) at du og jeg kan være med å bestemme hvem som skal representere oss i de neste fire årene. Slikt skaper engasjement.

En engelsk fotballkommentator beskrev fotball omtrent slik: Det er to lag med elleve mann hver og en fotball. De spiller i 90 minutter - og så vinner Tyskland.

Det er dette som er malurten i valgbegeret. Det kan se ut til at det likevel ikke er så viktig hva vi stemmer. Uansett hvem vi stemmer på, så går det i en retning vi ikke ønsker. Det er nok noen forskjeller og nyanser, men stort sett én retning.

Sekulariseringen fortsetter, familiestrukturene forvitrer, respekten for vår verdifulle kulturarv og for hverandre skrumper inn, bygdene avfolkes, klimakrisen utvikler seg til det verre, havene tømmes for ressurser, krig og ufred ser ut til å fortsette - uten ende - og vi mister stadig mer tro på politikerne, og kanskje respekten for hele det politiske systemet.

Jeg skulle ønske at dagen i dag hadde vært en enda "merkeligere" dag. Det kan derfor være ekstra grunn til (og med et lønnlig håp) å ønske hverandre et godt valg!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt