Yngvill Knutson

10    63

Terror og antifeminisme

- Dette høres nesten ut som noen som vil vende tilbake til de gamle mannskulturene, til tidlig jødedom og kristendom. I de kulturene var kvinnen et erotisk vesen som måtte skjules og passes på, sier kjønnsforsker Langfeldt i VG

Publisert: 5. aug 2011 / 5610 visninger.
I Anders Behring Breiviks terrormanifest utpekes feminister til fiender fordi de «har ødelagt kjernefamilien, oppfordrer til seksuell promiskuøsitet og er islamvennlige». «Kvinners manipulasjon av menn har blitt institusjonalisert i løpet av de siste tiårene og er en av grunnene til feminiseringen av europeiske menn», heter det i Breiviks manifest. Sitatene ovenfor er hentet fra VG. Jeg synes det er på høy tid å bringe kvinneperspektivet inn i debatten om terroren på Utøya. Breiviks hovedmål var Gro Harlem Bruntland. Hvordan kan noen greie å hate en sølvhåret eldre kvinne så inderlig? Feminismen får skylden for "ødelagte kjernefamilier" og "femininiserte menn". Dette av en mann som knapt synes å ha levd i noen kjernefamilie, som skryter av sine plastiske operasjoner, poserer for fotografer i diverse kostymer, reser over homofili, men også er sett i homoparader. Det antifeministiske perspektivet virker jo absurd. Kan noen forklare meg hva som får noen menn til å hate selvstendige kvinner?
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #51

Yngvill Knutson

10 innlegg  63 kommentarer

Enig, Aspheim.

Publisert over 6 år siden
De færreste som har slike meninger, vil drepe av den grunn. Men mye annen skade kan begås med disse holdningene.
Svar
Kommentar #52

Leif Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

: ) Vi som ikke mister troen : ) Som jobber for dialog, samhold og individuelle rettigheter : )

http://www.youtube.com/watch?v=eqOZNXKjo0k

:-) Tvers igjennom positiv..

Svar
Kommentar #53

Leif Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kjersti Aspheim. Gå til den siterte teksten.

At mann er mann og kvinne kvinne har ingen ting med om man er for eller mot ett samfunn der det ene kjønnet har makt over det andre, for å si det brutalt.

Skjønner det og det er de underliggende årsaker til slik maktmisbruk jeg peker på og det er trist at ingen av dere vil noen gang se i den retningen men det sa jeg jo også på forhånd at jeg var redd for. En konflikt og maktmisbruker har minst ti underliggende årsaker til sin konklusjon og for å ta livet av slike konklusjoner må man inn til margen og kanskje se på hva som ligger til grunn for menns fundamentale tanker og følelser. På samme måten kvinnens.

Her i denne tråden starter man med å utpeke en gruppe for så å legge "skylden" dithen for endel av elendigheten hos en morder. Det flere har forsøkt er å vise til at det bilde er skremmende forenklet og billig som ikke har noe med sannheten å gjøre men skjule den. Jeg håper ikke det er ett almennt syn og holdning blant lederkvinner for da sliter verden/ Norge men jeg men si at det bekrefter en generell oppfatning av hvor ofte lite kvinner har tenkt igjennom saker og hvor sterkt de generelt, aller helst legger skylden på andre enn seg selv.

Hvorfor hater noen menn kvinner? Jo, jeg har forsøkt å gi ett generelt oppriktig svar på det.

 

"Det blir ikke bedre av at folk kaller feminisme for "egotripp". Det er mer en rød klut. "

Det har du rett i, det e rvi.ktig at en kvinne får være kvinne og pleie det På samme måte må en man få lov å være mann selv om kvinnen ikke liker det. Desverre er det mange kvinner som ødelegger ordet feminisme, og kvinners men også menns liv på grunn av deres missunnelser.

 

"Noen kvinner vil være lykkelige med å være hjemme med barna, og noen menn også. For meg blir det feil å skulle bestemme at fordi du har det og det kjønnet skal du føle slik og slik. Noen menn trenger å realisere seg selv gjennom jobb, og noen kvinner også. Noen menn ønsker å vie livet sitt til Gud, og noen kvinner også. Like muligheter og reelle valg gir de kvinnene som ønsker det muligheten til å velge ett tradisjonelt liv under mannen, og dem som blir lykkeligs i ett mer likestilt forhold muligheten til det. Frivillighet, ikke tvang."

Helt enig i det jeg.

Svar
Kommentar #54

Yngvill Knutson

10 innlegg  63 kommentarer

Er det sant, Opheim?

Publisert over 6 år siden
Jeg har ikke forstått hele resonementet ditt om feminisme osv. før i siste innlegget ditt. Forstår jeg innlegget ovenfor rett, når jeg tror du mener at feminisme og krav om likestilling er forankret i kvinners misunnelse? Nå ble jeg litt satt ut. For meg høres det utrolig fjernt ut. Hvor tar du det fra? Ble Gro statsminister fordi hun var misunnelig på Willoch, eller på mannen sin? Når mannen min og jeg deler på oppvasken, er det også fordi jeg er så misunnelig på menn?
Svar
Kommentar #55

Leif Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Yngvill Knutson. Gå til den siterte teksten.

For meg høres det utrolig fjernt ut. Hvor tar du det fra? Ble Gro statsminister fordi hun var misunnelig på Willoch, eller på mannen sin? Når mannen min og jeg deler på oppvasken, er det også fordi jeg er så misunnelig på menn?

Dette er også fjernt fra meg og disse detaljer har jeg ingen formening om. Jeg uttaler meg ikke om personer men i generell setting, i perspektiv men det er jo bra du prøver å forstå hva jeg mente.

Hvis du går tilbake og legger av deg fordommer forhåndsdømming, prøver igjen i kjærlighet til sant og rett kan vi kanskje kommunisere.

Dette skrev jeg i forhold til kommentar 17.:

"Dagens feminisme dreier seg mye om misunnelse, begjær og sjalusi. Det i seg selv vitner om at samfunnets totale karakter, hva den higer etter/ kjemper for. Jeg er elt enig med det siste du her sier og femi nismen burde slå fast at det er kvinnen som har livmor og morsmelk. Det er morskjærligheten som virker hos mor og den er Fanastisk og Umistelig! Av naturen er rollene slik vi også kan sees og oppleves skapt, lev med det og ikke i mot det derfor er likeverd det eneste rette, likestilling er lavmål."

 

Likestilling dreier seg om rettigheter i forhold til og ser på andre. Likeverd gjør ikke det, likeverd ser på hva som betyr noe for fremtiden og har ikke fokus på hva Jeg vil ha men hva vår neste får. Likestillingskampen begår lovbrudd/ overgrep imot barna av dens prinsipp/ natur. men det har kanskje med forkjempernes misbruk av sin makt å gjøre.

Det  tro på Gud dreier seg om dette:

Gud skapte mannen og kvinnen i sitt bilde. Mannen Og Kvinnen er Guds bilde sammen, de skal være ett og når de er ett kan de skape et bilde av seg selv, nemlig ett eget barn. Slik ser vi at Vår Far i himmelen er vår felles far i ekteskapet og barnet har sine foreldre i far & mor. Dette fellesskap med Gud dreier seg om å leve i kjærlighet til hverandre, stelle jorden og de dyr som er her. Mor og far her steller jorden sammen, tar vare på den og viser sitt barn skaperverket. Her gjelder ikke rotteracet, ute på byen, ære, berømmelse, stolthet, penger, makt og begjær.  

Svar
Kommentar #56

Yngvill Knutson

10 innlegg  63 kommentarer

Misbruk av makt?

Publisert over 6 år siden

Misunnelse og egoisme er motiver du knytter til feminisme eller likestilling.

Jeg leser det du sier, men jeg er ikke enig. Det forutsetter nemlig at kvinner gjennom likestilling begjærer eller tar noe som er forbeholdt mannen.

Min barndoms menighet var mer bibeltro enn de fleste (Syvendedags adventistsamfunnet), men heldigvis fant heller ikke de dette kvinnesynet du forfekter mellom bibelens slitte permer.

Man kunne jo snu det på hodet og si at menn som ikke vil slippe kvinner til som likestilte aktører i samfunnet er egoister, misunnelige og misbruker makt, eller hva?

 

Svar
Kommentar #57

Leif Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Yngvill Knutson. Gå til den siterte teksten.

Misunnelse og egoisme er

Det er greit du ikke er enig, jeg ser og knytter egoisme og misunnelse til kvinnesakskamper, ja. Men selvsagt menn er også stolte, egosentererte og missunelige. Leser du det jeg skrev ser du at jeg også ser det som ett problem.

Fortsett du da din likestillingskamp og feministsak, jeg arbeider heller for likeverd som tar vare på menneskeheten som helhet, fysisk, psykisk, mentalt og åndelig. Det inkluderer likestilling men tar kulturen som rår på ett annet nivå man er i nå.

 

"Min barndoms menighet var mer bibeltro enn de fleste (Syvendedags adventistsamfunnet), men heldigvis fant heller ikke de dette kvinnesynet du forfekter mellom bibelens slitte permer.

Man kunne jo snu det på hodet og si at menn som ikke vil slippe kvinner til som likestilte aktører i samfunnet er egoister, misunnelige og misbruker makt, eller hva?"

 

Jeg tror dit problem er at du er fylt av fordommer og/ eler hat og derfor ikke ser hva jeg har skrevet og mener. Det jeg skriver om går mye dypere og grunnleggende en hva du her tenker.

Vennlig hilsen meg.

Svar
Kommentar #58

Yngvill Knutson

10 innlegg  63 kommentarer

Hva for noe?

Publisert over 6 år siden

Greit at vi er enige om at vi er uenige. men det siste du tilføyde her er ikke greit:

"Jeg tror dit problem er at du er fylt av fordommer og/ eler hat og derfor ikke ser hva jeg har skrevet og mener. Det jeg skriver om går mye dypere og grunnleggende en hva du her tenker."

Dette er god gammeldags sjikane av en kvinnes oppriktige meninger i denne debatten. Sånt finner jeg meg ikke i. Derfor trykker jeg på upassende.

 

 

Svar
Kommentar #59

Leif Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Det er det jeg desverre her opplever men prøv heller å se poenget fra første stund i det jeg peker på istedet for å dekke det over men alle slags mulige retninger i misforståelser. Prøv å oppklar istedet.

Svar
Kommentar #60

Kjersti Aspheim

63 innlegg  894 kommentarer

Tar utfordringen

Publisert over 6 år siden

Mitt inntrykk er at du mener at kvinnen er velsignet med morskjærlighet og andre gode sider som har med oppfostring av barn å gjør. Dette i så stor grad at hun bør dedikere sitt liv til å føde og oppfostre barn, dernest vise kjærlighet og omsorg for sin mann. Å ikke ofre seg for denne oppgaven er genuint egoistisk, og å ønske å være noe annet enn en fødemaskin og omsorgsperson er å misunne mannen hans plikter i samfunnet som er å tilrettelegge og forsørge denne fødemaskinen.

Hennes døtre igjen bør oppdras til å gjenta hennes bragd å oppfostre x antall barn. Noe annet vil være å benekte Guds vilje og sin egen natur...

Er jeg inne på rett spor?

Svar
Kommentar #61

Yngvill Knutson

10 innlegg  63 kommentarer

Oppheim

Publisert over 6 år siden
Da jeg skrev at min barndoms menighet var SDA, var jeg ikke klar over at du tilhørte denne menigheten. Jeg trykket senere på profilen din, hvor du har oppført at du er det. Det forundret meg. Jeg har mange venner i den menigheten fortsatt, og jeg kjenner svært godt til hva de lærer. Ditt kvinnesyn er ikke syvendedags-adventistenes. Adventistsamfunnet har fra de ble grunnlagt i 1863,etter den store adventvekkelsen i 1844, en profetinne i tillegg til bibelen. Ellen Gould White har sagt mye rart, men hun berget i det minste kvinners status i din menighet. På vegne av din menighet blir jeg forarget. Du får i det minste presisere at det er private synspunkter du kaster ut her. Når det gjelder at du sier at du føler at jeg er fylt av hat, er det absurd. Du projiserer. Ingen kan føle annet enn sine egne følelser. Du spekulerer også i feministers motiver, og påberoper deg en dypere innsikt enn meg. Sånt hører ikke hjemme i en debatt.
Svar
Kommentar #62

Leif Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kjersti Aspheim. Gå til den siterte teksten.

Hennes døtre igjen bør oppdras til å gjenta hennes bragd å oppfostre x antall barn. Noe annet vil være å benekte Guds vilje og sin egen natur...

Er jeg inne på rett spor?

Nei, livet, verden og kjærligheten består av mere enn dette Kjersti.

KJersti, med en slik innstilling kan ikke jeg se noe annet enn at man selv setter på seg en blindmaske for at man ikke skal riskere å se hvor godt en mann og kvinne kan ha det sammen om man lever i harmoni med seg selv og sin partner. 

Dette sa jeg i kommentar 28:

Det er at du og jeg er like mye verd, ikke i penger, ære og berømmelse men i henhold til Guds karakter og natur. Likeverd er når man fatter rett fokus og arbeider for bare godt sammen.

Vi mennesker har fallen natur og i fallen natur forsøker man å være likestilt mens man vil opprettholde fallen natur/ stolhet. Se hva Jeg gjør og Er (Jeg Er/ Jahve).

Problemet er altså meg.., og du. Helt i fra begynelsen kan vi se at Adam skyldte på Gud ved at han sa, "Du ga meg kvinnen". Eva skyldte på Slangen og sa "ja, men". Og Satan skylder på Gud, på de måten peker vi i fallen natur alltid på den andre part og selv går rettferdig bort.

Ja, vi er problemet og løsningen er Jesus Kristus og Hans vei.

Svar
Kommentar #63

Leif Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Yngvill Knutson. Gå til den siterte teksten.

Da jeg skrev at min barndoms menighet var SDA, var jeg ikke klar over at du tilhørte denne menigheten. Jeg trykket senere på profilen din, hvor du har oppført at du er det. Det forundret meg.

Vel, du er ikke interresert i å høre hva jeg sier men dømmer meg på forhånd og jeg er overrasket over at du er psykolog.

"Når det gjelder at du sier at du føler at jeg er fylt av hat, er det absurd. Du projiserer. Ingen kan føle annet enn sine egne følelser. Du spekulerer også i feministers motiver, og påberoper deg en dypere innsikt enn meg. Sånt hører ikke hjemme i en debatt."

 

Jeg leser det du har gitt uttrykk for og det er ikke særlig imøtekommende og positivt i den forstand å prøve å oppklare menneskesyn og forståelse. Slik du svarer kan jeg ikke annet en å forstå at du ikke vil sette deg inn i noe annet enn det du har bestemt deg for på forhånd og jeg nekter deg ikke det men du skryter av at du har dratt på deg mørkemenns sinne.. . Psykolog?  

Svar
Kommentar #64

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Leif Opheim. Gå til den siterte teksten.

Ja, vi er problemet og løsningen er Jesus Kristus og Hans vei.

Løsningen må vel være at hver enkelt tar ansvar for seg selv og sitt liv. Og er ærlig med den mann eller kvinne man ønsker å dele livet med når det kommer til hvilken vei man ønsker for seg selv og sin familie.

Dersom man krasjer på ting som er viktige for en selv, så må man jo enten endre på seg selv, eller finne en partner som ønsker "det samme". Å forvente at den andre parten skal endre på seg eller ofre noe, er urealistisk dersom vedkommende ikke fra dag en sier at de faktisk er villige til det.

Alle menn er ikke like, og alle kvinner er ikke like. Men alle har de samme rettigheter til selv å velge hva som er best og mest relevant for akkurat dem selv. De fleste av oss har også vokst opp med svært forskjellige foreldre i forhold til hverandre, og har hatt forskjellige "kår" i oppveksten. Likevel har vi stort sett blitt oppegående og vellykkede voksne til slutt. Så der finnes heller ingen fasit som sier noe om hvordan foreldrene skal fordele sitt "ansvar" i hjemmet for at barna skal ha gode og trygge oppvekstvilkår.

Dessuten vil det alltid gjenspeile seg i barnet om foreldrene er lykkelige eller ikke. Og man blir ikke automatisk lykkelig av å følge "strømmen", eller leve opp til hva andre måtte forvente av en. Tvert imot, så er man sin egen lykkes smed. Alt for mange forsøker å passe inn i en eller annen "rolle" de tror de har fått tildelt fordi det liksom "skal være slik". Det er faktisk lov å tenke selv, og finne sin egen løsning på hvordan man ønsker at livets kabal skal gå opp :)

Svar
Kommentar #65

Kjersti Aspheim

63 innlegg  894 kommentarer

Forstår jeg deg riktig

Publisert over 6 år siden
Leif Opheim. Gå til den siterte teksten.

Vi mennesker har fallen natur og i fallen natur forsøker man å være likestilt mens man vil opprettholde fallen natur/ stolhet. Se hva Jeg gjør og Er (Jeg Er/ Jahve).

at du mener at når en kvinne vil ha likestilling gjentar hun syndefallet???

Jo flere ganger jeg leser teksten din, jo mer ullen og uforståelig finner jeg den.

Hvorfor så ekstremt mot likestilling? Jeg kan ikke tro at Gud er mot at mann og kvinne skal ha like rettigheter.

Svar
Kommentar #66

Leif Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kjersti Aspheim. Gå til den siterte teksten.

at du mener at når en kvinne vil ha likestilling gjentar hun syndefallet???

Hei. :-)

Jeg mener det er feil fokus på hva som betyr noe, man legger til grunn en måloppnåelse som ikke er menneskets beste totalt sett.

 

"Jo flere ganger jeg leser teksten din, jo mer ullen og uforståelig finner jeg den.

Hvorfor så ekstremt mot likestilling? Jeg kan ikke tro at Gud er mot at mann og kvinne skal ha like rettigheter."

 

Det er viktig med like rettigheter men her settes mannen opp imot kvinnen istedet for at man heller ser på hva vi har, hvilke egenskaper vi har biolgisk, fysisk, psykisk, mentalt og ja åndelig. Prøve heller å leve med naturen og ikke la "rotteracets" gulrot, pengene og makta bestemme likestilte rettigheter. Derfor se heller på likeverdet og det jordnære, det burde kvinnene være best på om de er smartere, mere kjærlighetsfulle og omsorgbare enn mennene.. ;-)  

 

 

 

 

Svar

Siste innlegg

TRO
av
Hege Anita Aarvold Flottorp
rundt 5 timer siden / 86 visninger
0 kommentarer
Hev stemmen
av
Tove S. J Magnussen
rundt 7 timer siden / 99 visninger
1 kommentarer
KIRKENS UNGE
av
Øystein Magelssen
rundt 8 timer siden / 81 visninger
1 kommentarer
Hvorfor Kvekerne?
av
Hans Morten Haugen
rundt 9 timer siden / 88 visninger
0 kommentarer
Konfliktsky fredsbyggere
av
Ingrid Vik
rundt 11 timer siden / 297 visninger
0 kommentarer
Blågrønn trospolitikk
av
Vårt Land
rundt 11 timer siden / 114 visninger
0 kommentarer
Drikkeukulturen
av
Erling Rimehaug
rundt 20 timer siden / 386 visninger
3 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

TRO
av
Hege Anita Aarvold Flottorp
rundt 5 timer siden / 86 visninger
0 kommentarer
Hev stemmen
av
Tove S. J Magnussen
rundt 7 timer siden / 99 visninger
1 kommentarer
KIRKENS UNGE
av
Øystein Magelssen
rundt 8 timer siden / 81 visninger
1 kommentarer
Hvorfor Kvekerne?
av
Hans Morten Haugen
rundt 9 timer siden / 88 visninger
0 kommentarer
Konfliktsky fredsbyggere
av
Ingrid Vik
rundt 11 timer siden / 297 visninger
0 kommentarer
Blågrønn trospolitikk
av
Vårt Land
rundt 11 timer siden / 114 visninger
0 kommentarer
Drikkeukulturen
av
Erling Rimehaug
rundt 20 timer siden / 386 visninger
3 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
17 minutter siden / 418 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Presidentens kulisser
26 minutter siden / 1122 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Aulen, Augustin og forsoningslæren
28 minutter siden / 345 visninger
Øyvind Holmstad kommenterte på
Hva skjedde med den hvite by ved Mjøsa?
39 minutter siden / 707 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Aulen, Augustin og forsoningslæren
43 minutter siden / 345 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Guds Lam
rundt 1 time siden / 359 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 1 time siden / 1122 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 1 time siden / 418 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 1 time siden / 418 visninger
Jostein Sandsmark kommenterte på
MØRKRET, DØDEN OG DET VONDE - GUD, LJOSET OG LIVET
rundt 2 timer siden / 2192 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Viktige Venstre-gjennomslag i ruspolitikken
rundt 3 timer siden / 234 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
MØRKRET, DØDEN OG DET VONDE - GUD, LJOSET OG LIVET
rundt 3 timer siden / 2192 visninger
Les flere