Roger Aak

3

Leve sosialdemokratiet, død over demokratiet

Publisert: 4. aug 2011

Demokratiet kan ha tatt en ny vending etter terroranslaget i Oslo. Det er ikke lenger stuerent å ha holdninger mot innvandring. Frp har fått munnkurv eller har gitt seg selv munnkurv. Frp-velgere går rundt som stumme østers. Arbeiderpartiet har skaffet seg 10 prosent sympativelgere. Stoltenberg synes å være fornøyd med det i og med at han ikke uttrykker at dette er betenkelig for demokratiet. Den nye politiske stemningen har blitt en religion.

Terroranslaget mot Ap er intet mindre enn en tragedie uten sidestykke. Men tragedien har vokst seg til noe mye større. Fordi tragedien rammet Ap og ble utført av en høyreektrem ekstremist, langt til høyre for alt som er til høyre, har landet sunket ned i en nasjonal psykose av høyrefrykt. Derfor mener jeg at det kommende valget ikke har noe med demokrati å gjøre. Det blir ikke i nærheten av et demokratisk valg. Det blir et sosialdemokratisk valg. Man kan like gjerne holde seg hjemme på valgdagen og fordype seg i psykosen.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Umusikalsk

Publisert nesten 9 år siden

Minner om at statsminsteren innstendig oppfordrer til det motsatte av det du påstår her. Forøvrig vil jeg vel antyde at tittelen på innlegget ditt mildest talt er høyst umusiklask - egentlig til enhver tid, men spesielt i disse tider. Men deg om det.

Kommentar #2

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

ja, ja

Publisert nesten 9 år siden

Så forstår vi hvordan du oppfatter demokratiet.

Enig med Arne D

Deg om det.

Kommentar #3

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden

Etter drapet på Olof Palme gjorde Sosialdemokratene det særdeles godt på meningsmålingene. Jeg husker ikke utgangspunktet, men samme måned som drapet var de helt oppe i 60%.

Det er imperativt at valgkampen blir reell. Jeg tror det kommer til å sprekke for alle gode intensjoner. Til sist vil alt bli normalt og Stoltenberg vil kunne erfare at det som lett kommer lett går. Spørsmålet om en sprekk blir avgjørende mht den form den får. Men til sist vil det bli profilert uenighet. De som døde var i overveinde grad politisk engasjerte. Vi kan godt si at vi skylder deres ettermæle som politisk engasjerte at vi gjennomfører en så normal valgkamp som mulig. Akkurat nå er det sorg, men vi har en annen jobb å gjøre også, og den MÅ vi ta fatt på nå. De levende skal begrave sine døde, og de som skal leve videre må ta opp de forpliktelser som hviler på dem. Borgfreden kan ikke vare i det uendelige.

Jeg tipper Frp kommer til å vise sitt sanne rystede og sjokkerte ansikt en av dagene.

Kommentar #4

Henrik Jæger

0 innlegg  1 kommentarer

kollektiv psykose?

Publisert nesten 9 år siden

Det har vel aldri vært stuerent å ha kritiske meninger om innvandring.. Den heksejakten vi kommer til å se framover, vil nok skape en økt polarisering på lenger sikt. Nå er landet fremdeles i sjokk, eller på vei ut av sjokket. Jeg tror veldig mange på begge sider har fått sine meninger/holdninger/tanker om "motparten" bekreftet, enten av terroren i seg selv, eller av den heksejakten som følger/kommer til å følge, og begge parter kommer nok til å peke på hverandre.

Høyrefrykten du snakker om vil nok muligens gjøre ytre høyresiden enda mer frustrert enn den allerede er.

Jeg synes Stoltenberg har vært eksemplarisk i sin håndtering av disse ugjerningene, og hvis folk ønsker å stemme på ham av sympati, eller som en måte å gi Breivik fingeren på, så synes jeg det er helt iorden, så lenge de gjør det av egen fri vilje og på en demokratisk måte, slik som man gjør i et demokrati...

Å holde seg hjemme på valgdagen er også forståelig, dersom man befinner seg i en psykose, : )

  

Kommentar #5

Roger Aak

3 innlegg  1298 kommentarer

Umusikalsk med vilje

Publisert nesten 9 år siden
Arne Danielsen. Gå til den siterte teksten.

Minner om at statsminsteren innstendig oppfordrer til det motsatte av det du påstår her. Forøvrig vil jeg vel antyde at tittelen på innlegget ditt mildest talt er høyst umusiklask - egentlig til enhver tid, men spesielt i disse tider. Men deg om det.

Jeg hadde regnet med at de fleste forsto at overskriften var satt på spissen. Men det var en fin prøve på hvor hvor fintfølende nordmenn har blitt i det siste.

Jeg vet at statsministeren har utsatt valgkampen og mant til at man ikke skal snakke nedlatende om andre partier. Det som imidlertid har skjedd, er at vanlige folk er på hugget når visse temaer nevnes. Hvis dette skal fortsette inn i den kommende valgkampen, blir det i realiteten en nokså ensidig kamp. Jeg kan forstå at det er mye følelser for tiden, men følelsene synes å ha tatt nye veier.

Kommentar #6

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden

Det er sannelig ikke måte på hva som kommer frem i demokratiet vårt nå om dagen;

http://www.adressa.no/nyheter/moreromsdal/article1672692.ece

Det kristne samlingspartiet tar ikke avstand fra tvilsomheter, og nå har vi Demokratene. På ytterfløyene er det jammen mye rart.

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
15 dager siden / 3006 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
12 dager siden / 1726 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
13 dager siden / 1574 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1155 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
18 dager siden / 1110 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
23 dager siden / 685 visninger
Morna, Facebook!
av
Heidi Terese Vangen
1 dag siden / 576 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere