Verdidebatt

"For så høyt har Gud elsket oss..

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I Johs.3,16 sies det at det står følgende: For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn,den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.

For så høyt har Gud...  Hvor står det i bibelen? Jeg har hørt at alle siterer dette verset med,for så høyt.... Hvor høyt? Så høyt, men ikke så høyt?

Jeg kan ikke annet forstå at når man siterer Guds ord slik, begrenser man Gud. Ordet høyt har jo en begrensning. Jesus elsket oss så mye at han døde for oss. Bibelen taler vel om dybde,høyde og bredde hans kjærlighet er. Men dette kan ikke måles. Han nevner i salm.103, at så langt som øst er fra vest, lar han våre misgjerninger være langt fra oss. Jorden er jo rund slik at øst og vest kan jo ikke måles. Det går rundt alt sammen. Slik er også Guds kjærlighet. Den kan ikke måles i meter eller km. Den er uendelig. Derfor når vi sier: Så høyt elsker Gud oss, blir det en begrensning i vantro. I Johs. 3,16 står det: For så har Gud elsket verden... Det er mye større enn så høyt. Så Høyt har heller ingen jemmel i grunnteksten. Det er et ukjent begrep som menneskene har lagd.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt