Ronny Johansen

72

Ditt kristne åsyn sitt lys skal ikke formørkes etter de siste og kommende dagers hendelser

Job 29:24."Når de var motløse, smilte jeg til dem, og mitt åsyns lys kunde de ikke formørke. "

Publisert: 4. aug 2011

Det er ikke bare de motløses påvirkning som kan formørke vårt åsyn. Uvennlighet, herskesyke mennesker, usanne og dårlige rykter er alt sammen temaer som formørker det fleste menneskers åsyn. Men ditt åsyn skal alt dette ikke klare å formørke. Ved av hjertet å søke Gud og drikke av Hans Ånd får du kraft til å stå fast for hans åsyn og elske alle mennesker. Da vil ditt åsyns lys ikke formørkes.

2. Kor. 4:6: "For Gud, som bød at lys skulde skinne frem av mørke, han er den som også har latt det skinne i våre hjerter, forat kunnskapen om Guds herlighet i Jesu Kristi åsyn skulde stråle frem fra oss.

Her ser vi hvor viktig det er med kunnskapen om Guds herlighet, den som strålte frem i Jesu Kristi åsyn. Det er først når vi får Jesus som vår forløper vi begynner vi å løpe etter. Da har vi fått øye på Guds herlighet i Jesu Kristi åsyn. Følger vi da opp med å løpe etter, vil Guds herlighet også begynne å stråle frem fra oss.

Da vekkes også mørkets krefter der hvor de finnes. Da vil det alltid oppstå en krig mellom lyset og mørket. Men ditt åsyns lys skal ikke formørkes. Frykt derfor ikke om mennesker står opp og strider mot deg og nekter å slippe deg inn i sin krets og "lune" skygge.

Matteus 10:25: "det er nok for disippelen at han blir som sin mester, og tjeneren som sin herre; har de kalt husbonden Be'elsebul, hvor meget mere da hans husfolk! Frykt derfor ikke for dem! for intet er skjult som ikke skal bli åpenbaret, og intet er dulgt som ikke skal bli kjent; det jeg sier dere i mørket, det skal dere si i lyset, og det som viskes dere i øret, det skal dere forkynne på takene. Og frykt ikke for dem som slår legemet ihjel, men ikke kan slå sjelen ihjel; men frykt heller for ham som kan ødelegge både sjel og legeme i helvete!

Står vi da fast i sannheten og ikke lar oss skremme av mørkets makt, kommer vi inn i den kunnskapen som underviser om virkeligheten, det som gjelder og det som er sant og godt. Da avsløres løgnen og vi ser tingenes tilstand slik de er.

Virkeligheten kan nok ofte å være ganske grell og det kan ta på å erkjenne sannheten om hvordan alt forholder seg. Sannheten om seg selv kan svi, men også sannheten om ens venner og familie kan være vanskelig å godta. Man har gjerne trodd på en virkelighet om at alt var så mye bedre.

Det er menneskets vis å forsøke å mane frem en virkelighet som ikke forstyrrer ens ønsker og den virkeligheten man har innbilt seg selv eller har blitt innbilt av andre. Men så begynner kunnskapen i Jesu Kristi åsyn å skinne for en. Da ser man at sakene ofte forholder seg helt annerledes.

La nå ikke forholdene og menneskene inne i dem, formørke ditt åsyns lys! La lyset skinne! Lev Kristus, han som ikke tok ære av mennesker, han som elsket sannheten uansett hvor grell og stygg den var.

Vær barmhjertig mot den fattige! Elsk den elendige, den upopulære og forhatte! Du skal ingenlunde straffes av Gud for det. Tvert imot.

Stå den herskesyke og manipulative i mot! La han ikke formørke ditt åsyns lys!

Be for alle, også de vrange!

Strål!

La ditt åsyn bli et vitnespyrd om Kristus, slik at andre fatter mot og får lys og lyst til å følge etter! Da har du i sannhet ikke levd forgjeves.

La intet og ingen personer eller hendelser formøre ditt åsyns lys!

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Ronny Johansen. Gå til den siterte teksten.

Står vi da fast i sannheten og ikke lar oss skremme av mørkets makt, kommer vi inn i den kunnskapen som underviser om virkeligheten, det som gjelder og det som er sant og godt. Da avsløres løgnen og vi ser tingenes tilstand slik de er.

Hvorfor er det da ingen religiøs som forstår at påstandene i  bibelene de leser er bare påstander og ikke sannhet da? De opprettholder jo løgnen ved å tro blindt på påstander, som jo ikke har noen sannhet i seg før de faktisk kan føre bevis for de påstandene...

Så hvem som lures av mørkets makt kan en jo lure på....

Mest leste siste måned

Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
22 dager siden / 1783 visninger
White Christmas
av
Hilde Løvdal Stephens
30 dager siden / 1386 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
18 dager siden / 1137 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
22 dager siden / 1080 visninger
Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
2 dager siden / 844 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
12 dager siden / 811 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
rundt 1 måned siden / 811 visninger
Selvgodt norsk snobberi
av
Espen Ottosen
rundt 1 måned siden / 767 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere