Lars Randby

159

Hvorfor skal jeg svare for mitt livssyn

Publisert: 2. aug 2011

Det er mitt og hvis noen har noe å utsette på det så er det vel strengt talt dere utfordring og ikke min. Så lenge jeg holder meg på den rette siden av norsk lov burde det holde. Det er sikkert mye jeg sier og gjør som man kan mene noe om. Det kan selvfølgelig endre noe hos meg hvis jeg ser at det medfører noe positivt og det positive er ønskelig.

Jeg har vel skrevet noen tusen kommentarer her inne. Det startet vel med søken etter å forstå hvordan andre tenker og føler, det gikk over til frustrasjon fordi jeg rett og slett ikke forstod noe som helst og følte at det ikke var så mye rom for søken men mer for overtalelse til å tenke likt. Sakte kom resignasjonen, hvorfor søke forståelse av andre og deres livssyn eller svare for mitt eget?

Det holder jo at jeg mener som jeg gjør og søker å ikke gjøre ugang eller bevisst såre ander mennesker. Jeg har ikke noe å forsvare, intet slag jeg må kjempe. Andres menig om mitt livssyn har muligens en mening for dem men den har ikke noe forankring eller mening for meg. For det er jeg som lever mitt liv med mitt livssyn.

Trenger jeg egentlig alle disse meningen og tankene fra fremmede mennesker, til det vil jeg svare nei jeg gjør ikke det. Egentlig trenger jeg bare noe få jeg kan forholde meg til og så søke å samhandle på en positiv måte med alle andre. For jeg behøver ikke forstå dem, enes med dem eller være venner med dem for å eksistere, eksistensen min er forankret i de få ikke i de mange. Til samhandling trenger jeg egentlig bare å være redelig og vennlig og sørge for at jeg selv gjør en god jobb.

Så neste gang jeg føler at noen snakker nedsettende eller ønsker å få innblikk i mitt livssyn vil jeg smile til dem og si, jo takk som bryr seg men jeg trives utmerket med det. Men det er mitt og mitt alene.

Jeg skal også lære meg å være mer avslappet ovenfor andres valg de er deres og så lenge vi samhandler der vi møtes har jeg ikke noe med deres valg eller liv. Stemmeurnene skal snart fylles og det er der jeg kan forfekte mine meninger, på en lapp, ikke i samtale med noen som mener noe om hvilken lapp jeg bør velge.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

Så neste gang jeg føler at noen snakker nedsettende eller ønsker å få innblikk i mitt livssyn vil jeg smile til dem og si, jo takk som bryr seg men jeg trives utmerket med det. Men det er mitt og mitt alene.

: )

Da har du funnet det du søker, og kan beholde din skatt skult så ingen stjeler den fra deg : )

Å diskutrer verdier er gøyt, mange mulige måter å se verden på.

Gleder meg til mer morsomt fra deg : )

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere