Verdidebatt

En rose i fra Jesus

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det var umulig å oppdrive en eneste rose på tirsdag når vi tenkte å delta i et rosetog i fra Vik til Sundvolden. Vi trålet Hønefoss men alle rosene var utsolgt. Jeg ble litt trist inni meg fordi jeg hadde så lyst til å bære med meg det sterke symbolet som en rød rose er.

I stedet for roser kjøpte vi to hvite og rosa liljer.

Rørt til tårer stod vi å hørte på en tale hvor datter av "mor Utøya" oppfordret alle om å ikke hate, men heller elske for å ære de døde.

Stille vandret så ca 2000 mnsk med enten blomster eller fakler i hendene avgårde i fra Vik mot Sundvolden

Alle holdt lys og blomster høyt til ære for de døde ungdommene, og som en symbolsk handling som rommet både kjærlighet og ønske om å gi trøst til alle pårørende.Samtidig var det et samhold  og en sterk mur i mot terror og ondskap,en slags stille enighet.

Man gjorde seg mange tanker underveis og det var ganske sterkt når vi kom ned mot tyrifjorden,vannet hvor ungdommer hadde kjempet for livet bare dager i forveien .

Mange valgte å kaste sine roser og blomster på vannet, også vi.

Det var  en spesiell følelse å slippe disse blomstene...la dem seile av gårde på vannet...

våre to liljer ble liggende ved siden av hverandre og duve i vannet, og det var  vakkert der de fløt av gårde. Ungdommene var veldig i våre hjerter under denne sermonien.

Det føltes som om vi måtte slippe dem men helst ikke ville, men så var vi nødt...tenk da hvordan deres foreldre og søsken føler det.

Når vi så gikk videre så fant jeg en rød rose på veien.

Jeg ble veldig glad fordi jeg hadde et sterkt ønske om å legge ned en rose sammen med de andre når vi kom helt frem også.

Det føltes som om jeg fikk en rose i gave og når vi gikk videre takket jeg Jesus for at Han gav meg denne rosen, fordi rosen var et bilde på Jesus selv, den var blodrød.

Jeg så for meg ungdommene også som vakre roser og helt fremme stoppet vi andektig og la ned denne rosen sammen med de tusenvis av andre.

Jeg følte at vi var med på noe viktig hvor både Himmelen og jorden fulgte med på hva vi gjorde, jeg er sikker på at ungdommene kunne se oss, og englene som hentet ungdommene på Utøya til et bedre sted var også til stede.

Det er godt å tenke på at rosen i fra Jesus ligger der sammen med alle de andre tusen rosene.

Han gråter sammen med alle som gråter og har gitt sin  blodrøde rose som en gave , et symbol og en trøst i sorgen,lytt til denne nydelige sangen "jag vil ge deg en blomma ":

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt