Audun Hjertager

149

13% til Miljøpartiet De Grønne?

Publisert: 10. sep 2009

På en spørreundersøkelse Norstat har utfør for Miljøpartiet De Grønne (MDG), svarer nå 13% i Nord-Norge at de vurderer MDG. Det er i Nord-Norge det første, store slaget om en fortsatt svart eller grønn fremtid står. Mange i Nord-Norge har innsett at det er absurd i en verden med klimakatastrofe i sikte, å åpne for nye oljefelt, og at det også er absurd "å åpne for nye felt bare produksjonen blir utslippsfri". - Det er jo forbruket av oljen som er problemet.

- Vi må stoppe å skyve problemet foran oss, over på andre land og fremtidige generasjoner! Et nei fra Norge til oljeproduksjon nord for Polarsirkelen, er et signal til verden om at vi har innsett alvoret, og at vi ønsker å ta konsekvensen av det. 

Vi bør ikke velge politikere som oppfordrer til å opprettholde overforbruket, eller som unnlater å snakke om det.  Politikere hevder at omlegging "ikke skal ramme forbrukerne". Kanskje de ikke våger å si noe annet, eller kanskje de nekter å se realitetene? Det opplagt oss velgere som ødelegger ved å forbruke mer enn verden har mulighet til å produsere og fordøye. - Vi bør be politikerne om tiltak som rammer oss! 

Det store antall velgere som nå vurderer MDG, kan tyde på at samfunnet er i ferd med å innse at vi er en del av problemet, og som våger å ta konsekvensene av en omlegging. Miljøpartiet De Grønne mener verden vil bli lykkeligere av det. - Til og med vårt "rike" samfunn vil glede seg hvis vi bytter ut jaget etter materiell velstand mot tid til omsorg og medmennesker i en frisk verden. 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Pride har nådd sin peak
av
Tonje Gjevjon
27 dager siden / 8403 visninger
Vi som ikkje forstår Pride
av
Emil André Erstad
27 dager siden / 6353 visninger
10 grunner for ikke å delta i Pride-parader
av
Øivind Benestad
rundt 1 måned siden / 5268 visninger
Sangens elv stopper opp
av
Harald Bjørkøy
22 dager siden / 3372 visninger
Isolerte menigheter
av
Vårt Land
16 dager siden / 2666 visninger
Det er normalt å bli eldre
av
Magne Nylenna
24 dager siden / 2172 visninger
Sant og usant fra Lomheim
av
Merete Thomassen
12 dager siden / 1998 visninger
Oase og snever kritikk
av
Vårt Land
10 dager siden / 1749 visninger
En verdig død for alle
av
Marie Aakre
14 dager siden / 1718 visninger
Den tunge arven
av
Ingrid Nyhus
10 dager siden / 1571 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere