Audun Hjertager

149

13% til Miljøpartiet De Grønne?

Publisert: 10. sep 2009

På en spørreundersøkelse Norstat har utfør for Miljøpartiet De Grønne (MDG), svarer nå 13% i Nord-Norge at de vurderer MDG. Det er i Nord-Norge det første, store slaget om en fortsatt svart eller grønn fremtid står. Mange i Nord-Norge har innsett at det er absurd i en verden med klimakatastrofe i sikte, å åpne for nye oljefelt, og at det også er absurd "å åpne for nye felt bare produksjonen blir utslippsfri". - Det er jo forbruket av oljen som er problemet.

- Vi må stoppe å skyve problemet foran oss, over på andre land og fremtidige generasjoner! Et nei fra Norge til oljeproduksjon nord for Polarsirkelen, er et signal til verden om at vi har innsett alvoret, og at vi ønsker å ta konsekvensen av det. 

Vi bør ikke velge politikere som oppfordrer til å opprettholde overforbruket, eller som unnlater å snakke om det.  Politikere hevder at omlegging "ikke skal ramme forbrukerne". Kanskje de ikke våger å si noe annet, eller kanskje de nekter å se realitetene? Det opplagt oss velgere som ødelegger ved å forbruke mer enn verden har mulighet til å produsere og fordøye. - Vi bør be politikerne om tiltak som rammer oss! 

Det store antall velgere som nå vurderer MDG, kan tyde på at samfunnet er i ferd med å innse at vi er en del av problemet, og som våger å ta konsekvensene av en omlegging. Miljøpartiet De Grønne mener verden vil bli lykkeligere av det. - Til og med vårt "rike" samfunn vil glede seg hvis vi bytter ut jaget etter materiell velstand mot tid til omsorg og medmennesker i en frisk verden. 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

KRIK - NYE spilleregler
av
Trond Andreassen
11 dager siden / 1292 visninger
Jeg lever ikke lenger selv
av
Merete Thomassen
13 dager siden / 1270 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
29 dager siden / 1148 visninger
Ingen Disco på Roser
av
Øyvind Hadland
25 dager siden / 847 visninger
Stjernedialektar
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
13 dager siden / 810 visninger
Disco, kirken og kreativiteten
av
Henrik Peder Govertsen
19 dager siden / 680 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere