Verdidebatt

Debattpause for Verdidebatt?

Jeg tror Verdidebatt trenger å ta en fullstendig debattpause. Noen ganger trenger min pc en reformattering, og etterpå fungerer den som en drøm. Det er mange flotte innlegg og kommentarer på VD, men for noen har det låst seg.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Igår skrev redaktør Jon Magne Lund: "Jeg håper debattantene på verdidebatt.no nå tar til vettet og ikke forsøker å føre en usaklig debatt videre på andre tråder, noe som kan resultere i at vi får en debattpause for hele verdidebatt.no. Jeg opplever det som her har skjedd som en hån...".

Timene etter Lunds høyttenkning viser at det er mange som har behov for å fortsette i usunne spor.

Det er mange sinte folk: Sinte kristne, sinte sekulærhumanister og ateister, sinte muslimer, sinte venstreradikalere, sinte høyreorienterte...

Vårt Land har et høyverdig oppdrag. Det heter på Verdidebatt: "Dette er Vårt Lands nettforum for seriøs debatt, støttet av stiftelsen Fritt Ord. Alle brukere må registrere seg med fullt navn og vi oppfordrer til konstruktiv og respektfull dialog, i tråd med avisens visjon om å være «en bro mellom mennesker, tro og tanke»."

Mange av mine venner og støttespillere er imot avisen Vårt Land. Selv er jeg vennlig innstilt overfor denne avisen, til tross for min uenighet med avisen i en del ideologiske og redaksjonelle vurderinger. Jeg syns avisen i hovedsak er fair, grundig og saklig. Både Levi Fragell og jeg mener det samme om dette, noe som forteller en del...

Mitt forslag er at Verdidebatt tar en pause i noen dager eller uker. Kanskje alle tråder bør stenges for videre kommentarer i all ettertid. Kanskje redaksjonen bør identifisere noen debattanter som over tid har brutt Vårt Lands idealer mest konsekvent og dermed forsuret debattklimaet. Disse bør få en streng men vennlig advarsel konfidensielt, og deretter inviteres til å delta i den videre debatten.

Det beste ligger foran for Verdidebatt!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt