Verdidebatt

Hold hodet kaldt!

Er det noe vi bør ha lært, er det å holde hodet kaldt og tenke oss om før vi beskylder hvem som helst for hva som helst.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

På fredag fikk jeg høre at muslimer ble trakassert og banket opp (jeg har ingen linker/referanser til dette) fordi etniske nordmenn trodde bombingen av regjeringskvartalet var Al-Qaidas verk. Da det etterhvert ble kjent at gjerningsmannen var etnisk norsk, tidligere frp-medlem, og at han definerte seg som konservativ kristen, fikk pipa en litt annen lyd.

De fleste mennesker trenger noen å skylde på, vi vil gjerne vite HVEM vi skal angripe. For vi vil hevne oss. Det er kanskje en naturlig reaksjon? Noe har skjedd, vi vil vite hvem vi skal adressere. Sånn er i allefall jeg.

Men, vi kan ikke la dette bli en kamp mellom politiske partier, etnisitet eller religiøse overbevisninger. Vi har allerede fått vite hva gjerningsmannen står for. Det må vi tåle, det må vi dessverre godta. Vi må også forholde oss til alt han har gjort. Vi må trøste hverandre, vi må finne løsninger. Vi må bygge opp knuste bygninger, vi må bygge opp knust tillit.

Men vi trenger ikke å godta alt hatet, og all frykten som denne mannen vil spre.

Jeg hadde håpet å logge meg på verdidebatt og finne sunne debatter, trøstende innlegg, fornuftige samtaler og masse håp. Det gjorde jeg, men det finnes også mye tvetydigheter. Å melde om at Gud har forlatt Norge, og at dette er forventet, ja,-det syns jeg er direkte usmakelig.

Vi må heller holde sammen i bønn. Vi er alle sammen søsken på Guds jord.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt